För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Elinor Svenungsson är Årets Företagare i Lilla Edet

Publicerad 23 jun 2022
Nyligen utsågs Elinor Svenungsson med sitt företag Hjärtum Redovisningsbyrå AB till Årets Företagare i Lilla Edet. Fast förankrad i trakten och med ett stort socialt engagemang med omtanke om många är hon en inspirerande förebild.

Grattis till utmärkelsen – berätta lite kort om ditt företag!

– Jag driver en redovisningsbyrå i Lilla Edet, Hjärtums Redovisningsbyrå AB. Mina kunder är alltifrån en liten enskild firma som har 25 verifikationer per år till den största som har ca 15 anställda. Däremellan finns de flesta olika företag representerade, inom olika verksamheter, olika antal anställda och olika former av företag. Jag gör löpande bokföring, löner, bokslut, inkomstdeklarationer och årsredovisningar.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?  

– Jag skulle tro att beror på att jag hållt på under ett tjugotal år och växt sakta men säkert. Jag upplever mig själv som en ansvarsfull person och som kunderna känner sig trygga med. Jag är noga med mitt arbete och vill ha en bra relation med mina kunder.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet?  

– Jag jobbar mycket med att digitalisera så mycket som går. Detta gör att vi inte använder så mycket papper längre. Jag planerar de gånger jag är på kundbesök att ta det i samband med något annat så att körningen minimeras.  

Vilken är din största styrka som företagare?  

– Jag är en bra lyssnare, jag tar mitt ansvar gentemot mina kunder och jag är intresserad av människor. Jag tycker det är kul med nya kunder, att kunna hjälpa och vägleda dem. Har man en bra relation till sina kunder så lär man av varandra.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

– Jag ser att det finns olika möjligheter att utvecklas. I min bransch går det mer mot rådgivning och mindre med bokföring då det utvecklas mycket inom det digitala. Jag läser en kurs på distans till mental coach och planen är också att gå en utbildning inom bolagsstyrning och styrelsearbete.  Båda dessa utbildningar kommer jag att ha nytta av i utvecklingen av företaget.  Både som att coacha företagarna till vad de vill med sina företag samt att kunna vara en resurs för styrelsearbetet. 

Vinnarmotivering:

Stadigt, säkert och med stor kunskap har Elinor utvecklat sin verksamhet under mer än 10 år. Hon har tagit steg för steg och har idag en verksamhet med anställda samt välkomnar andra företag i sina lokaler. Närvarande och trygg för alla som söker hennes råd. Fast förankrad i trakten och ett stort socialt engagemang med omtanke om många är hon en inspirerande förebild.

Fler nyheter från Företagarna