För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Gôtt mos hos Årets Företagare i Partille

Publicerad 3 jun 2022
Årets Företagare i Partille är Peder Wester, som på Oves Gatukök serverar gôtt mos. Han har, enligt juryns motivering, satt Partille på kartan på ett lite annorlunda sätt.

Stort grattis till utmärkelsen – berätta lite kort om ditt företag!

–  Jag driver Oves gatukök sedan 1977 då jag tog över efter pappa Ove. Vi är ett klassiskt svenskt gatukök som har vårt hemlagade potatismos som vårt signum.


Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

 – Den största anledningen till vår framgång är vårt hemlagade mos som alltid görs på potatissorten King Edvard med mycket gott i. Ett recept från 1954 då pappa öppnade den första kiosken på Sävedalen torg, sedan har vi alltid kört vårt eget koncept och aldrig ruckat på kvaliteten på vår mat. 

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet?  

– Vi försöker att använda så mycket närproducerat som möjligt. Korven och våra sallader görs i Göteborg, likaså korv och hamburgerbrödet som bakas av ett mindre bageri. Dressingarna gör vi själva med majonnäs från Skåne finkost i Partille. Potatisen tar vi från Långås i Falkenberg och självklart sopsorterar vi.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare? 

– Jag har alltid trott på vårt eget koncept och stått emot att gå in i olika kedjor som Sibylla eller liknande.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare? 

–  Svårt att bedöma sig själv men hoppas att personalen tycker att jag är en rättvis och engagerad ledare som försöker vara ett föredöme.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget? Finns det planer/tankar på att växa?

– Sedan två år sedan tog vi över Wallins gatukök på Lilla torget i Alingsås som sakta men säkert ökar i omsättning, där kör vi så klart också Oves koncept men där har vi även glassförsäljning sommartid.

Sedan har vi nu två foodtrucks som kör catering, den första sedan åtta år tillbaka men då vi inte kunnat ta alla beställningar och varit tvungna att tacka nej, har vi nu byggt en till truck.

Juryns motivering:

Årets företagare har på ett lite annorlunda sätt satt Partille på kartan. Oavsett tidpunkt ringlar en ständig kö utanför med både nära och långväga gäster. En av deras specialiteter har till och med myntat ett eget uttryck. Tredje generationen driver nu framgångsrikt vidare farfar Oves idé om riktigt gôtt mos.

 

Fler nyheter från Företagarna