Vid Lysekils näringslivsfest utsågs Årets Företagare i Lysekil 2022

Berätta lite kort om ert företag? -Vi har lite olika grenar i vårt företagande, Vi driver Publik & Backyard i Lysekil samt Epoque i Göteborg samt är delägare i nyöppnade Human, också den belägen i Göteborg. På våra restauranger kan man hitta allt ifrån fast food/street food till timslånga middagar helt utan stress.
Publik ligger i en sommarstad men drivs som en krog som lika gärna kan ligga i storstan, med Backyard på baksidan med enklare mat- & dryckesservering på bryggan.
Epoque är en vinfokuserad kvarterskrog som ska kännas som ett vardagsrum, med allt ifrån enkel vardagsmiddag till längre middagar i flera serveringar, medan man på Human sitter en lång lunch eller en hel kväll och äter avsmakningsmeny.
Vad tror ni är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt? -Vi försöker alltid vara delaktiga i driften och sprida tankar på hur vi vill att gästen skall bemötas, hur maten skall läggas upp, hur menyer skrivs osv.
På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet? -Vi jobbar på olika sätt i våra verksamheter men försöker alltid jobba med hållbara och närproducerade råvaror, såsom i Lysekil där vi köper mycket fisk & skaldjur från Andreas bror som är yrkesfiskare med bas i hamnen.
På Epoque & Human jobbar vi mycket med lokala råvaror från hållbara källor, alltid med en tanke på vad som finns att tillgå i säsong.
Vilken är er största styrka som ledare? -Nytänkande och innovativa. Viljan att bli bättre och skapa positiva, tekniska och innovativa förbättringar.
Hur skulle era medarbetare beskriva dig som ledare/företagare? -Närvarande ägare som ger utrymme för egen utveckling och ansvar.
Vad ser ni för utvecklingsmöjligheter med företaget? Finns det planer/tankar på att växa? -Vi vill fortsätta skapa restaurangkoncept och få arbeta med härlig och inspirerande personal. Vi gillar alltid nya utmaningar.
Stort Grattis till utmärkelsen och lycka till i regionfinalen!
Motivering:
"Årets företagare Lysekil har på kort tid gått från utbildningar inom sitt yrke till fullfjädrat entrepenörskap med omsorg om både den lokala miljön och sin personal.
Genom nytänkande och fria från jantelag har årets företagare tagit sig från en uttjänt fiskvagn till samarbete med Årets kock-vinnare i Sverige.
Med en fingertoppskänsla för kulinariska galoppsprång i gommen kombinerat med en gemytlig vardagsrumskänsla styr Årets företagare Lysekil sitt servicetänk ända till denna utmärkelse och med all säkerhet fler positiva omnämnanden i framtiden."