För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Ulricehamn 2022

Publicerad 1 jul 2022
När Företagarna Ulricehamn i slutet av juni gav sig ut för att överraska sina vinnare av Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Ulricehamn var det lite extra kul att båda fanns i Gällstadbygden. Det var med stolthet och stor glädje som vinnarna  tog emot utmärkelserna. Första stopp var Årets Företagare som gick till Karin Sjögren, Anna Göthager och Anders Göthager som driver familjeföretaget Ivanhoe of Sweden.
Årets Företagare i Ulricehamn 2022

Ivanhoe AB grundades 1946 och startade som Gällstad ylle med stickat dammode som specialitet. Från efterkrigstid till stickat sportmode, oavsett efterfrågan har företaget levt och anpassat sig till marknadens behov och förväntningar. Företaget drivs nu av tredje generationens ledare där syskonen Anders, Anna och Karin driver verksamheten sedan tre år.

Stort Grattis Anders och hela verksamheten till utmärkelsen! Kan du berätta lite kort om ert företag? 

-Familjeföretag som grundades av vår farfar Martin Göthager, därefter tog hans söner över Göran, Ulf och Lars-Erik och nu är det 3:e generationen som driver företaget genom Anna, Karin och Anders. Ivanhoes affärsidé är och har alltid varit att tillverka och sälja plagg för en aktiv fritid. Fabrik, huvud-kontor och lager har sedan 1946 alltid legat i Gällstad.   

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?  

-Produktionskontroll, främst då genom att vi stickar våra plagg i Gällstad. Alltid stått för en hög kvalitet och i naturmaterial. Senast åren har även hållbarhet kommit in som en viktig faktor och där är vi väldigt starka.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet?  

-Genom att först ha stickning i Sverige ger det direkt en grön stapel då eftersom vi inte behöver frakta material och plagg från andra sidan jorden. Vi har 100% naturmaterial i vår kollektion vilket också är oerhört miljövänligt både vad gäller framställning av garnet men sedan även plaggskötsel av konsumenten där det oftast räcker att vädra plagget istället för tvätta. Detta gör att både företaget och produkten blir hållbar.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?  

-Lyhörd och försöker se till de anställdas bästa.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?  

-Förhoppningsvis på samma sätt som föregående svar.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget? Finns det planer/tankar på att växa?

-Med egen produktion ser vi helst en organisk tillväxt. Kraftiga svängningar är inget vi önskar. Vi har stora möjligheter att växa både på befintliga marknader men även nya. Detta kommer göras succesivt. Först har vi en hög tillväxt inför FW-22 som vi skall ställa om för att klara av, därefter tar vi nästa etapp.

Motivering Årets Företagare i Ulricehamn 2022

"Syskonen Göthager har som tredje generation tagit över verksamheten i familjens och Gällstads stolthet Ivanhoe. Med stort mod och familjens stöd har syskonen lyft familjeföretaget till en helt ny höjd gällande marknadsposition, försäljning och lönsamhet. Med basen i Gällstad har företaget och sortimentet utvecklats efter dagens förutsättningar med framtidens krav på hållbarhet, lönsamhet och samhällsansvar."

0-737x5-gold-divider.jpg

Årets företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i Ulricehamns kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Stort grattis önskar Företagarna Ulricehamn!

Nu hejar vi på er vid regionfinalens festliga galakväll den 1 september på Hotel the Weaver i Mölndal. Regionvinnarna går sedan vidare och tävlar om titeln Årets Företagare respektive Årets Unga Företagare i Sverige i den nationella finalen i Stockholms stadshus den 14 oktober.

banner-AF-AUF-samlingssida-2022.jpg

Fler nyheter från Företagarna