För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Götene Rehab och Fysioterapi är Årets Företagare i Götene

Publicerad 20 jan 2022
Årets Företagare Carine Svensson och Kristina Andersson kommer båda från primärvården och har alltid brunnit för att nå ut med sin kompetens samt ge alla rätt stöd och vård. De blev båda jätteglada över att få ta emot utmärkelsen. -Vilken överraskning, vi har aldrig känt oss som några företagare, säger Carine Svensson.

Berätta lite kort om ert företag

- Från början var vi fem personer som knoppade av från primärvården och startade då en ekonomisk förening som vi drev tillsammans. Under denna tid hade vi bara sjukgymnastik som fokusområde. Vår verksamhet växte betydligt fram till 2010 och när vårdvalet infördes kom tre av våra kollegor att bestämma sig för att gå i pension. Kvar var bara jag och Kristina och vi bestämde oss då för att starta upp den verksamhet som vi bedriver idag.
Våra tjänster och kompetenser har breddats genom åren och idag är vi en rehabmottagning med lång erfarenhet där vi erbjuder rehabilitering i form av sjukgymnastik och arbetsterapi. Vi har gått från fyra anställda 2015 till 18 idag. Ökningen av personal beror främst på ett krav där patienterna har rätt till vård inom tre dagar men också för att vi har en åldrande befolkning som jobbar samt covid där vi sett att behoven ökat.

Vad tror ni är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

- En av anledningarna är att vi inte varit rädda för att anställa även om detta är ett krav i botten när det gäller vård inom tre dagar. En stor styrka hos oss är närheten till patienterna och medarbetarna. Det är genom att lyssna på dem som vi kunnat utvärdera och skapa de tjänster som efterfrågas.

”Vi skall alltid ge bra möten och inte bara kvantitet utan kvalité och utbilda oss tillsammans”

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet?

- Rent produktmässigt försöker vi alltid hålla oss med miljövänliga produkter och strävar efter ett så milt klimatavtryck som möjligt. Vi jobbar gärna med lokala handlare när de alternativen finns. Vi värnar också om de lokala idrottsföreningarna där vi alltid försöker sprida vår kompetens samt ge vårt stöd och hjälp för barnens hälsa och utveckling.

Vilken är er största styrka som företagare och ledare?

- Vi involverar oss i mycket i den dagliga driften och brinner för att stötta och skapa de bästa förutsättningarna tillsammans med våra medarbetare. Mår personalen bra utvecklas vi och kan bygga en verksamhet vi alla är stolta över.
Problem kan alltid uppstå men vi tycker det är viktigt att kunna lösa dem direkt och hantera konflikter så snabbt som möjligt. Vi vill kunna stå för en god verksamhet och utvecklingen blir bara sämre om man inte kan möta och hantera dessa situationer.

Hur skulle era medarbetare beskriva er som ledare/företagare?

- Något som våra medarbetare uppskattar är att det är hög i tak och vi är lyhörda till förbättringsförslag, inget är för litet eller för svårt. Personalen vet oftast bäst i vad som hindrar dem eller vad som kan göras bättre.

Vad ser ni för utvecklingsmöjligheter med företaget? Finns det planer på att växa?

-I samtal med vårdcentralen lokalt ser vi en stor utvecklingspotential där fler patientgrupper kan tänkas behandlas tillsammans med oss. Det har varit lyckade samtal hittills så vi ser med spänning fram emot nästa steg. Vår personal önskar vi kunna vidareutbilda där det önskas men då pandemin har ett fäste kommer vi behöva hitta andra lösningar för detta framåt. I lokalen vi har nu så finns det stora möjligheter men då avstånd blivit allt viktigare så kan inte våra grupper samlas som tidigare och här behöver vi också hitta nya arbetssätt.
Ett område som vi ser blir allt vanligare är den psykiska ohälsan och här hoppas vi kunna skapa nya kontakter med olika instanser i samhället, där vi kan bidra med vår kunskap och arbetssätt.

737x5-gold-divider.jpg

Vinnarmotivering:

Årets Företagare i Götene! Götene Rehab och Fysioterapi AB är beläget mitt i centrala Götene med en enastående utveckling, de bedriver verksamhet som hjälper människor till hälsa och välbefinnande med ett lysande resultat.

737x5-gold-divider.jpg

banner-AF-AUF-samlingssida-2022.jpg

Fler nyheter från Företagarna