För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagare ”som kalvar på grönbete” på nystarten av Success stories i Borås

Publicerad 2 sep 2021
Äntligen har Företagarna Borås startat upp företagsminglet Success Stories igen efter ett uppehåll under coronan. Och visst fanns det längtan att umgås igen, frukostminglet var i det närmaste fullbokat.

Visst är det succé när man kan kombinera frukost i coola Orangeriet mitt i Borås, med ”success stories” från två av Årets Företagare-finalisterna.



− Det var fantastiskt kul att träffas igen, jag fick nästan slita folk från minglet till frukosten när det var dags för föreläsningarna, berättar ordförande Dennis Lénberg med ett stort leende. Det är så kul att möta våra medlemmar igen, allt från nystartade företag till många etablerade i Borås. Det var en härlig blandning på företagare, ålder, kvinnor och män.

Personalen viktig för båda företagen

Företagarna som bjöd på sina ”success stories” var Niclas Forsström från Fristad Plast och Irene och Christofer Gimmersta från Gimmersta Wallpaper.

En uppmaning från Niclas på Fristad plast till företagarna var: ”Kör du, isen bär! Ta för dig och våga!”. Niclas berättade också som hur viktigt det är att få med sig sin personal i sin företagsresa. Det finns många olika sätt men de upplevde nytta med strukturen och veckomöten med personalen, alla behöver ha en bild var företaget är och vart man ska.

För den som undrar om det verkligen går att driva företag med sin partner så är Gimmersta Wallpaper ett utmärkt exempel på det. Irene och Christofer Gimmersta är gifta och för dem har det varit naturligt att driva företag tillsammans, just därför att de valt att dela sina liv med varandra. De har olika syn på mycket, men är eniga om att framgången i deras resa finns i kraften och viljan från personalen. Därför har de storsatsat på just personalen med bland annat egen bistro och gym.

Många träffar på gång i höst

Företagarna Borås planerar för fler träffar i höst och redan nu kan du boka in 21 september. Då blir det frukost och pre-party med lansering av de nominerade till Årets Företagare Borås 2021.

18 november kommer det bli Success Stories AW. En galabetonad kväll med bubbel och snittar, som kommer att bjuda på utdelningen av Årets Företagare, ”lite ballare” högtidsmöte för årets gesäll- och mästarbrev och sist men inte minst stipendieutdelning om 300 000 kr, som delas ut till sökande som önskar förkovra sig i sitt yrke.

Success stories genomförs i samarbete med SEB.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna