För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Evelina Lindgren med familjeföretaget aPak AB är Årets Företagare i Västra Götaland 2021

Publicerad 3 sep 2021
Årets Företagare i Västra Götaland 2021 har korats. Evelina Lindgren på det familjeägda förpackningsföretaget aPak i Mölndal fick idag ta emot den ärofyllda utmärkelsen på residenset i Göteborg av Företagarna och landshövding Anders Danielsson. Utmärkelsen Årets Unga Företagare i Västra Götaland 2021 gick till Victor Halvarsson, som driver företaget VANBRUUN AB i Borås.

– Jag är så himla glad och stolt! Det här är ett kvitto på att de satsningar vi gör är rätt, säger Evelina Lindgren, vd på aPak.

APak grundades 1917 och är ett av Sveriges äldsta emballage och förpackningsföretag med omkring 65 medarbetare som arbetar med ett tydligt mål – att varje kund får den smartaste, mest hållbara och innovativa förpackningslösningen.

Vinnarmotivering Årets Företagare i Västra Götaland

Entreprenörskap kan gå i arv. Och faserna ”förvärva" och ”ärva” kan bevisligen följas av ”förädla”. Med lite jävlar anamma kan det dessutom bli riktigt expansivt.

Tredje generationens vd började på golvet 2005. Inom tio år styrdes logistiken upp, nya affärsområden etablerades och kursen för ett över 100 år gammalt företag togs ut i en mer hållbar och framtidssäker riktning. Samtidigt som omsättningen på kort tid mer än fördubblades.

Vår vinnare är ett tydligt exempel på att man inte behöver vara fyrkantig bara för att man jobbar med förpackningar.

 

Årets Unga Företagare i Västra Götaland 2021 är Victor Halvarsson, som driver Nordens största diamantbutik, VANBRUUN AB i Borås.

– Det här är verkligen en klapp på axeln och en stor sporre att satsa framåt. Vi är 18 personer på företaget och det här är inte bara mitt pris utan allas, säger Victor Halvarsson.

 

Vinnarmotivering Årets Unga Företagare i Västra Götaland

Bra idéer uppstår sällan ur ett vakuum, utan ur ett mänskligt behov. I detta fall ett högst personligt sådant. Och varje sann entreprenör vet att om lösningar saknas så får man lösa problemet själv. Det var lättare sagt än gjort för en ung nytänkare i en stenkonservativ bransch. Idag har sex år förflutit, sambon blivit en fru med diamant på fingret och den lilla e-handeln omsätter mer 50 miljoner med siktet inställt på allt fler marknader.

Regionvinnarna går vidare och tävlar om titeln Årets Företagare i Sverige, respektive Årets Unga Företagare i Sverige den 15 oktober.

Årets Företagare delas varje år ut på lokal, regional och nationell nivå av Företagarna. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och representerar ca 70 000 företagare i många olika branscher.

 

Fler nyheter från Företagarna