podcast news play företagaren I media förmån

Vill du engagera dig i Företagarna i din kommun?

Nu är valberedningarna i våra lokalföreningar i Västra Götaland i full gång med sitt arbete - att hitta de allra bäst lämpade kandidaterna till våra lokala styrelser. Är du kanske en av dessa? Om du är intresserad av att engagera dig i din lokalförening på annat sätt, utan att ta på dig en styrelseroll är du också välkommen att anmäla intresse för det.
Publicerad 25 nov 2021

Att vara förtroendevald i Företagarna är en viktig uppgift som medför mängder av möjligheter som kan gynna och utveckla företagandet på din ort, ditt företag och även dig själv som företagare.

Företagarna är en stark organisation som består av ca 250 lokalföreningar runt om i landet. Här i Västra Götaland finns vi i 46 lokala föreningar och ett regionkontor.

Vårt uppdrag är att erbjuda nätverk, kunskap och praktisk hjälp samt driva utvecklingen för ett bättre företagarklimat så att företagare får rätt förutsättningar att bli framgångsrika. Oavsett hur företagaren definierar framgång.

Det finns många fantastiska, drivna, unga och gamla företagare runt om i vårt län. Valberedarnas uppgift är att sätta samman ett styrelseteam som kan genomföra en bra verksamhet utifrån medlemmarnas önskemål och behov - idag och i framtiden. Styrelsen ska helst också spegla medlemmarna så bra som möjligt.

Vem kan anmäla intresse?

Alla som är intresserade av att engagera sig i en lokal styrelse i Företagarna är välkomna att anmäla intresse. Ange gärna vad du vill bidra med, vad du är intresserad av att arbeta för och andra relevanta tankar under övrig information i formuläret.

För att bli invald i en styrelse behöver du vara medlem i Företagarna

Hur vill du engagera dig?

Om du är intresserad av att engagera dig, men kanske inte känner dig redo att ta på dig en styrelseroll är du också välkommen att anmäla intresse - uppge då detta under övrig information i formuläret samt skriv på vilket sätt du skulle vilja engagera dig.

Fyll i formuläret här intill. Tipsa gärna också andra personer som du tror kan vara intresserade av att engagera sig i Företagarna. 

När är sista datum att anmäla intresse?

Det kan variera från ort till ort. Inkomna intresseanmälningar överlämnas till valberedningarna löpande.

 

 

Madeleine Simonsson är ledamot i Företagarna Vänersborg och driver Conny Ekholms Svets & Mekaniska AB tillsammans med sin man:

– Jag är relativt ny i min roll som ledamot i Företagarna Vänersborg och jag måste säga att det känns fantastiskt roligt att vara engagerad i styrelsen. Det ger mig ett jättebra nätverk och nya kunskaper som jag också har nytta av i mitt företagande. Jag kan varmt rekommendera andra företagare att engagera sig i sin lokalförening!

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.