För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Viktor Thorsson, VT bygg AB, är Årets Unga Företagare i Stenungsund

Publicerad 9 jun 2021
VT bygg har funnits mindre än två år, men har redan en anställd. Viktors positiva förhållningssätt, vilja att lära sig och oräddhet för utmaningar gör att kunderna anlitar honom.

Berätta lite kort om företaget

- VT bygg är företag som startades hösten 2019. Vi är för tillfället två stycken på firman, jag och en anställd. Vi gör allt inom byggnation och tar gärna på oss jobb som är lite utmanande, eftersom vi tycker att utmaningar är kul.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

- Jag tror att anledningen till att det har gått så bra och en skillnad mot mina konkurrenter är att jag har vågat ta hjälp samt varit lyhörd och öppen för tips. Det har hjälpt mig att göra kloka val och inte göra så många klassiska nybörjarmisstag. I byggbranschen så är det lite ”man ska klara sig själv”-mentalitet, vilket jag tycker är synd, eftersom det finns väldigt många som hade tjänat på att våga ta hjälp av andra eller rådfråga någon.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?

- Jag tror att en bra egenskap hos mig är att jag försöker se alla människor och se saker och ting från olika perspektiv. Sen så är jag nästan alltid positiv och självklart trevlig mot allt och alla, vilket gör att folk känner sig trygga i min närvaro och vågar lyfta saker som kan förbättra vårt sätt att jobba.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare och företagare?

- De skulle säga att jag är en positiv ledare med ett leende på läpparna, som vågar ta beslut när det behövs.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget? Ser du några utmaningar?

- Utvecklingsmöjligheter är ju givetvis att expandera företaget och öka omsättningen inom bygg, genom att anställa fler personer vilket jag vill och kommer att göra så småningom. De utmaningar jag kommer att stå inför då är ju fler och större jobb, samt att hitta RÄTT personal. Men det ser jag som roliga utmaningar.

Motivering:

En ambitiös ung företagare som håller på att bygga upp sitt företag. Han har en känsla för vad kunderna kräver och önskar, vilket gjort att han blivit respekterad och omtyckt på marknaden.

Han förmedlar stora visioner för framtiden och har redan gått från egenföretagare till ”arbetsgivare” när han nyligen anställt sin första medarbetare.

Bevisligen engagerad och hungrig på kunskap. Går kurser och utbildar sig i ekonomi och bokföring. Strävar efter att lära sig allt inom företagandet.

En sann entreprenör!

Fler nyheter från Företagarna