För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Martin och Peter Stark är Årets Företagare i Vårgårda

Publicerad 9 jun 2021
Brödraparet har drivit företaget Starks Flis AB i över 30 år och blivit specialister inom bränsleflis och levererar till flera kommuner. Tidigare i maj blev de utsedda till Årets Företagare i Vårgårda.

Berätta lite kort om företaget

- Företaget startade redan 1990, jag var 17 år när jag köpte min första flismaskin. Det är jag (Martin Stark) och min bror Peter Stark som driver företaget. Vi gör bränseflis av trä från skogsavverkning, som vi sedan fraktar till värmeverken. På sommaren skotar vi ihop trät det vill säga, samlar ihop det i stora högar som du kan se vid vägkanterna. Sedan ska det sönderdelas, flisas och krossas för att på vintern fraktas till värmeverken. Jag och Peter äger företaget och vi har idag 13 anställda.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

- Först och främst är det mycket arbete som ligger bakom. Vår styrka är att vi har hållit på i många år, vi har specialiserat oss på flis och att bli duktiga på just det.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?

- Både jag och Peter är med i produktionen och det underlättar planering och problemlösning. Vi är även delaktiga i arbetet, vi kan köra maskinerna och även skruva och laga dem när det behövs. Då blir det lättare att få med våra anställda.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?

- Haha, det kan jag faktiskt inte svara på.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

- Vi har hittat en bra storlek för vår verksamhet. Nu vill vi hålla det på den nivån med den lönsamheten vi har och satsa på bra maskiner och att behålla våra kunniga anställda. Det är en dyr industri med dyra maskiner så vår kompetenta personal är mycket viktig för oss och att de inte byts ut för ofta.

Motivering:

Martin och Peter Stark är årets företagare 2021 i Vårgårda.
De har genom hårt arbete, många tekniska innovationer och hög servicegrad, skapat och utvecklat företaget Starks Flis AB. Företaget har haft god lönsamhet under många år och fortsätter att utvecklas i sann entreprenörsanda.

 

Fler nyheter från Företagarna