headphones newspaper video-player

De fick utmärkelserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Bollebygd

Nyligen utsågs Stefan Hederdal till Årets Företagare i Bollebygd. Han startade sitt företag Hederdals Maskin o Transport AB 2009 och har i dagsläget 14 anställda. Årets Unga Företagare blev Emelie Kargede med sitt företag Trendmakeriet.
Publicerad 30 jun 2021
Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Bollebygd

Hederdals Maskin o Transport AB  har i dagsläget 14 anställda. Företaget driver verksamhet inom alla förekommande mark- och grundarbeten samt transporter inom Västra Götaland.

Stort grattis! Vad tror du utmärkelsen Årets Företagare kommer att betyda för dig?

– Jag tror den kommer betyda en hel del. Har fått många gratulationer och uppskattningar av befintliga kunder. Utmärkelsen stärker förtroendet ytterligare för oss bland kunderna. Jag tror också det blir ännu lättare att hitta personal när vi nu fått utmärkelsen.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

– Mycket hårt arbete är väl en av anledningarna att vi har kommit dit vi är idag. Jag har aldrig varit rädd för att satsa och jag har gjort många galna affärer men det har gått bra och jag har bra koll på likviditeten. En annan anledning att det gått bra är att jag är lösningsfokuserad. Eftersom jag brinner för mitt jobb, känns det inte som ett jobb utan som en livsstil.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?

– Att driva företag som ung kräver mod, uthållighet och styrka. Att driva ett framgångsrikt företag som ung kräver även att man både är målinriktad och nytänkande. Det är årets vinnare. I dessa tider när man pratar om butiksdöd och handla online har årets vinnare visat att man kan driva en lokal butik med tillväxt och lönsamhet och där man på ett innovativt sätt synliggör sin affär via sociala medier. Det är med stor glädje vi i Företagarnas lokalavdelning här i Bollebygd ger utmärkelsen Årets unga företagare i Bollebygds kommun 2021 till Emelie Kargede.

Att driva företag som ung kräver mod, uthållighet och styrka. Att driva ett framgångsrikt företag som ung kräver även att man både är målinriktad och nytänkande. Det är årets vinnare. I dessa tider när man pratar om butiksdöd och handla online har årets vinnare visat att man kan driva en lokal butik med tillväxt och lönsamhet och där man på ett innovativt sätt synliggör sin affär via sociala medier. Det är med stor glädje vi i Företagarnas lokalavdelning här i Bollebygd ger utmärkelsen Årets unga företagare i Bollebygds kommun 2021 till Emelie Kargede. Jag är väldigt mån om mina anställda, är kanske för snäll men jag tror att jag har igen det. Vi ska ha en bra fest efter sommaren. Vi har ingen stor personalomsättning och behöver sällan annonsera efter personal utan de söker sig till oss, för att de har hört mycket gott om oss. Det är svårt att hitta bra personal men jag har lyckats. Dock skulle jag gärna vilja hitta fler kvinnor att anställda.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?
–Jag tror de skulle beskriva mig som en bra ledare, som är mån om personalen, att vi har en bra arbetsmiljö.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

–Det finns planer på att växa ytterligare, vi är i spännande startskeden på flera håll. Vi utökade faktiskt med en bil så sent som igår. 2020 var ett jättebra år för oss. Detta året kommer resultatet inte vara lika starkt men det är på grund av nya investeringar vi gjort. Den största utmaningen för oss är att växa i lagom takt. Jag har så många idéer som jag skulle vilja genomföra men det gäller att hålla koll på likviditeten.

Hinner du vara ledig något i sommar?

–Jag jobbar väldigt mycket men målet är att kunna trappa ner till en normal arbetsnivå. En av mina söner jobbar i företaget och är till stor hjälp och min andra son utbildar sig och kommer att börja jobba i företaget när han är färdig. Jag ska försöka vara lite ledig i sommar och vara i sommarstugan men det blir mycket jobb också, vilket jag trivs med.

 

 Motivering:

Entreprenörskap och företagaranda är något vissa har i sig. Det har årets vinnare. Genom sin drivkraft och sitt engagemang har han utvecklat sitt företag som har haft tillväxt, med lönsamhet, år för år. Engagemang visar även årets vinnare i det lokala föreningslivet, politiken och i stöttning av lokala verksamheter. Hur många företagare har exempelvis byggt en ny brandstation till det lokala brandvärnet när kommunen sade nej? Det är med glädje vi i Företagarnas lokalavdelning här i Bollebygd ger utmärkelsen Årets företagare i Bollebygds kommun 2021 till Stefan Hederdal.

 

Emelie Kargede är Årets Unga Företagare i Bollebygd

 

– Det var så otroligt roligt och överraskande, jag blev så chockad och tänkte "men hur kan de veta vem jag är och varför valde de mej". Det har redan gett mej mer tro på mej själv och en bekräftelse på att vi är på väg i rätt riktning. Sen har det gjort att de lokala tidningarna har skrivit om oss vilket såklart alltid är positivt.

Berätta lite kort om företaget

–En trendbutik som erbjuder den modemedvetna kvinnan tips och råd, trendiga kläder, smycken och skor i en familjär atmosfär.  

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt

–I en alltmer stressad tillvaro tror jag det finns ett behov av att få bli sedd, att DU blir i fokus. Jag har alltid haft som mål att kunden ska känna sej som hemma hos oss. Vill du gå i lugn och ro för dej själv gör du det, vill du ha hjälp får du givetvis det. Dessutom har vi satsat mycket på att inspirera och ge tips om styling via sociala medier, live-sändningar, små korta videos där vi är oss själva, saker blir fel, vi skrattar åt det och är oss själva. Jag tror att prestigen ibland håller på att äta upp oss, att våra kunder tycker det är befriande att känna att vi är precis som dem, att vi blir personliga och inger förtroende. Ärligheten är något vi byggt upp under lång tid som våra kunder uppskattar och gör att de återkommer. 

Vilken är din största styrka som företagare? 

– Inköpen, att jag lärt mej av våra kunder och att vi har en nära relation till dem. Att vi inte är rädda för att involvera våra kunder i inköp vilket ger en större träffsäkerhet, det är ju våra kunder som ska bära det vi köper in med stolthet. Jag är kreativ och försöker hitta på nytt, kan man använda andra branschers knep och flytta det till vår. Jag kan snabbt styra om, ser jag att försäljning sjunker kan jag agera, fatta beslut och åtgärda.

 Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare?  

– Vi har en anställd. Jag tror hon skulle beskriva mej som lyhörd, drivande, ostrukturerad och kreativ.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

– Jag tänker alltid vad är nästa steg, vad kan vi göra mer, vad kan vi göra bättre. Jag kan aldrig tänka risker eller att något eventuellt kan gå dåligt, då tappar jag fokus. Just nu jobbar vi med ett projekt som är vår största investering sedan start. Vad det är kan vi i nuläget inte avslöja.

Motivering:

Att driva företag som ung kräver mod, uthållighet och styrka. Att driva ett framgångsrikt företag som ung kräver även att man både är målinriktad och nytänkande. Det är årets vinnare. I dessa tider när man pratar om butiksdöd och handla online har årets vinnare visat att man kan driva en lokal butik med tillväxt och lönsamhet och där man på ett innovativt sätt synliggör sin affär via sociala medier. Det är med stor glädje vi i Företagarnas lokalavdelning här i Bollebygd ger utmärkelsen Årets unga företagare i Bollebygds kommun 2021 till Emelie Kargede.

 

Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter