headphones newspaper video-player

Årets Företagare i Kungälv 2021 korad

Wallmek i Kungälv har gått från liten verksamhet hemma i garaget till att nu tillverka specialverktyg för bilar på global nivå. Det har varit en tuff resa dit men med dedikerat team har vi lyckats väl berättar Niklas Wallman, som är Årets företagare i Kungälv 2021.
Publicerad 9 jul 2021

Företagarna i Kungälv och Kungälvs kommun besökte Wallmeks lokaler, för att berätta för Niklas Wallman och hela företaget att de blivit utsedda till Årets företagare i Kungälv 2021 och få överräcka diplom och statyett.

- Det är alltid kul att bli uppskattad, säger en överraskad och glad Niklas Wallman.

Wallmek designar och tillverkar specialverktyg för bilar. Deras verksamhet finns i Rollsbo i en större lokal indelad i sektioner. Olika delar av verksamheten finns bakom varje port. En del är tillverkning, en designar, rekonstruerar och säljer. Viss produktion ligger på företag i Västra Götaland och även Finland, berättar Niklas Wallman.

 

Företagarnas motivering

Årets företagare 2021 är för den stora massan i Kungälv ett relativt okänt företag, men för sin specifika kundkrets en uppskattad samarbetspartner på global nivå. Företaget har via uppfinningsrikedom utvecklat, tillverkat och sålt sina specialverktyg till den globala bilbranschen sedan 1978. Branschen drabbades hårt i början av pandemin, men genom ett lyckat digitalt omställningsarbete har årets företagare hittat nya vägar att möta sina kunders behov.
Till årets företagare, som varit en del av Kungälvs näringsliv sedan 1970-talet, utses Niklas Wallman, Wallmek AB.

banner-AF-AUF-samlingssida-2021 (1).jpg

Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter