För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare & Årets Unga Företagare i Sotenäs korade

Publicerad 12 jul 2021
Företagarna i Sotenäs hade det stora nöjet att överraska sina vinnare av Årets Företagare & Årets Unga Företagare.

Under veckan har Företagarna i Sotenäs utsett Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Sotenäs 2021.

Årets Unga Företagare är Dennis Andersson som driver fiskerederi med fiskebåtarna Gullbris och Avena.

Motivering:

Dennis är en Smögen-pôjk med fiske i sin släkt. Redan under sin gymnasietid köpte han båten Athena som han inledningsvis fiskade med på sommaren. Han skapade på så sätt sitt eget sommarjobb.

Efter studierna fortsatte fisket på ett lönsamt och framgångsrikt sätt.

Dennis, är driven, utvecklar sig hela tiden och i fjol skaffade han ytterligare en båt med räk-kvot. Han lär upp yngre killar och i sommar är det tänkt att dessa ”framtidshopp” ska sköta Dennis kräftbåt.

737x5-gold-divider (4).jpg

Årets Företagare är Martina, Stelios, Jenny & Erik på restaurang Tant Anton.
Vi är två skåningar, en grek och en fd halmstadsbo som alla har en förkärlek till mat & dryck och för oss så behöver inte det betyda att det måste stå en cognacsflamberad oxfilé och ett svindyrt Amaronevin på bordet för att man ska ge tummen upp.

​Många undrar nog vad namnet Tant Anton kommer ifrån, svaret är enkelt. Vi vill ha ett roligt namn som sticker ut och skiljer sig lite från mängden, ett namn man kommer ihåg. Det är även den röda tråden i hela våran restaurang.

Motivering:

Priset till årets företagare går till Restaurangen Tant Anton som på kort tid och delvis under mycket speciella omständigheter på grund av rådande pandemi med medföljande restriktioner, lyckats skapa en lokal och samtidigt global mat- och mötesplats med unik trivsel och atmosfär som aktivt bidragit till stämningen och höjt glädjenivån åtskilliga grader i samhället.

Den nyskapande fyrklövern bakom framgången är Erik, Jenny, Stylianos och Martina som har lärt Sotenäs och andra besökare att: Sharing is caring de har skapat ett vardagsrum och festplats för alla tillfällen där mat, dryck och service alltid är en fantastisk upplevelse.

Ständig utveckling och total flexibilitet kännetecknar Tanterna. Numera ingår TakeAway och Foodtrucken Tant Auton som rattas av Ola och Ingela Karlander i det spännande produktsortimentet.

De har dessutom skapat nya samarbeten och skapat en pop up scen tillsammans med Hampholmen och visat upp Tantens mat- och dryckeskoncept i en ny miljö.

Från Företagarna Sotenäs vill vi rikta ett stort grattis till både Dennis Andersson och till teamet på Tant Anton!

banner-AF-AUF-samlingssida-2021 (1).jpg

Fler nyheter från Företagarna