För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Anette Olausson Årets Företagare i Trollhättan 2021

Publicerad 12 jul 2021
Årets Företagare och vinnare Anette Olausson på AO Assistans har mer än 30 års erfarenhet av assistansverksamhet i både kommunal och privat verksamhet. Driver AO Assistans sedan 2010 och har haft en god tillväxtresa i Trestad.

Företagarna i Trollhättan överraskade Årets företagare Anette Olausson med en stor blombukett, diplom och fanfarer. 
– Jag blir så rörd, wow alltså! Det här är en bekräftelse på att jag gjort något som Trollhättan tycker om, säger hon mellan skratten och glädjetårarna.


Kan du berätta lite kort om företaget
 
- Vår verksamhet grundas i en stark tro och kärlek på människan och dess eget självbestämmande. Detta resulterade i AO Assistans och ett assistansbolag där vi sätter våra kunder i fokus, på riktigt.

Sedan vår start 2010 har vi arbetat med att bygga en stabil verksamhet och organisation som grundar sig i våra kunders förtroende.

 


Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?
- Svårt att säga men vi är ett lokalt alternativ och mitt stora engagemang för personen med funktionsnedsättning samt nära relation till de anställda har alltid varit AO.

AOassistansÅF2021banner.png

”Med hjälp av alla mina duktiga assistenter har jag kunnat göra denna fantastiska resa!” 

Vilken är din största styrka som företagare och ledare? 
- Jag är alltid målmedveten och går in med ett stort engagemang vilket tagit mig så långt. Det här är mer än ett företag för mig. Jag strider för mina kunders rätt till ett värdigt liv och är alltid mån om att lyfta mina brukare och assistenter.  Allas lika rättigheter och lika värde är i centrum liksom helhetstänket kring varje kund.  


(Klicka på bilden för att se när Pontus tog emot utmärkelsen Årets Unga Företagare i Trollhättan 2021)

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?  
 - Eeeh, haha, ja du, Lugn, saklig och engagerad.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?
Ja , drömmar finns och ett hopp om att bli ett första val lokalt. Inför framtiden vill jag gärna att företaget ska växa i Trollhättan, men det får inte bli för stort. Jag vill vara personlig. Jag gör det här med hjärtat, märkbart rörd över det fina priset. Vilken glädje, vilken lycka - jag är så glad och stolt över min resa, avslutar Anette.

Vi på Företagarna säger stort grattis till Anette och önskar fortsatt lycka till med företaget och vi hoppas det ska växa sig än starkare här i Trollhättan.

Juryns motivering:

”Årets Företagare i Trollhättan är en person som verkligen brinner för sin verksamhet. Med passion och driv har företagaren genom ett engagerat ledarskap och stort hjärta blivit en aktör med gott rykte och stark tillväxt. Det företag som till en början bestod av två händer består idag av flera hundra - och det fortsätter öka. Vi är imponerade över att se resultatet av professionell och kunnig företagaranda i kombination med genuin passion till affärsidén. Att se, lyssna och assistera är bevisligen A&O för ett lyckat framgångskoncept - stort grattis till AO Assistans som är Årets Företagare i Trollhättan! ”

 

Fler nyheter från Företagarna