headphones newspaper video-player

Åke Törnqvist - Blidsbergs Mekaniska Verkstad utsetts till Årets Företagare i Ulricehamn 2021

Under fredagsmorgonen avslöjade Företagarna Ulricehamn och NUAB via livesändning på youtube att Åke Törnqvist på anrika Blidsbergs mekaniska AB som tog hem titeln Årets företagare 2021 i Ulricehamn. När prisutdelningen lite senare genomfördes på plats i Blidsberg, visade det sig att det fanns dubbel anledning till firande för årets vinnare Åke Törnqvist dagen till ära också fyllde 65 år.
Publicerad 21 jun 2021

Åke Törnqvist – Blidsbergs mekaniska AB är en modern svensk industri som grundades 1946. Med svensk tillverkning har man i 75 år försett marknaden med produkter främst för offentliga utemiljöer. Piskställningar, cykelgarage och parkmöbler men också egenutvecklade prefabsystem för mindre förråd och hallar upp till 12 meters bredd.


(Påväg mot nästa prisutdelning. Delegationen från Företagarna och Nuab hade en hektisk fredagsmorgon.)


(Klicka på bilden för att se utdelningen tid 27:00)

Se sammandraget på facebook HÄR!

737x5-gold-divider (4).jpg

 

– Det är många parametrar som spelar in, det handlar inte om storleken eller omsättningen – utan om tillväxt, innovation kvalitet och lönsamhet, säger Mikael Pettersson, ordförande för Företagarna Ulricehamn.

 

 

 

737x5-gold-divider (4).jpg

Motivering:
Åke Törnqvist har som andra generation tagit sin över och utvecklat företaget till en modern industri med tillverkning i Sverige. Årets Företagare har under lång tid visat prov på att hantera ett generationsskifte och samtidigt bibehålla en produktion i Sverige sedan 75 år. Idag är företaget ett föredöme in sin bransch med innovation, kvalitet, hållbarhet och tillväxt med bra lönsamhet som ledord. Ett modernt företag med stark kultur och stor erfarenhet.

737x5-gold-divider (4).jpg

Regionfinal härnäst

Under hösten kommer Åke att bjudas in till residenset i Göteborg för att delta i regionfinalen. Därifrån kan man gå vidare till Sverigefinal. Det brukar gå bra för regonens företag och vid flera tillfällen har de gått vidare till Sverigefinal, där bästa företaget i Sverige utses.

Från Företagarna i Ulricehamn säger vi stort grattis till Åke och alla som jobbar på Blidsbergs mekaniska AB och önskar fortsatt lycka till med företaget och vi hoppas det ska växa sig än starkare här i Ulricehamn!

banner-AF-AUF-samlingssida-2021.jpg

 

Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter