För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Lidköping visade småföretagens betydelse för kommunen

Publicerad 14 dec 2021
Företagarna Lidköping fick i december besök av ledande kommunpolitiker i kommunen samt tjänstepersoner från näringslivsenheten.

Det var ett första möte och Företagarna Lidköping passade på att visa de små företagens stora betydelse för Lidköping. En stor del av kommunens skatteintäkter genereras av just småföretagen i Lidköping, hela 529 miljoner kronor per år. Det blev extra tydligt med den goda tårtan, som Företagarna bjöd på, gjord av en småföretagare såklart. Den gröna delen motsvarar småföretagens andel.

- Småföretagarna är en viktig del i Lidköpings kommun och vi diskuterade runt många frågor allt från hur vi får bättre samarbeten, kompetensförsörjning och omställning, näringslivsstrategi och mycket mer. Vi passade på att diskutera våra satsningar och de två fokusområden vi har i vår verksamhetsplan, berättar Carl-Magnus Täng, ordförande i Företagarna Lidköping.

Mötet blev en bra start för framtida dialog och samarbeten

- Det var en bra dialog och diskussioner och hoppas att vi nästa gång vi träffas kan diskutera mer hur vi kommer vidare, fortsätter Carl-Magnus och avslutar med orden:

- Tack Anna Sundbom Näringslivschef, Frida Nilsson kommunalråd, Rasmus Möller oppositionsråd och Jonas Sundström kommunalrådets ordförande för besöket och tack Henrys Bageri för en riktig välgjord tårta.

Företagarna Lidköpings fokusområden

  1. Att stötta ungt företagande där vi nu ska hitta en form tillsammans med Ung Företagsamhet Skaraborg och Företagarna i Skaraborg.
  2. Stötta kvinnligt företagande där Agnetha Björnsdotter Berglund berättade om det kvinnliga affärsnätverket STOLT som Agnetha varit med och startat.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna