headphones newspaper video-player

Olof Nilsson på Medins Havs och Vattenkonsulter AB är Årets Företagare i Västra Götaland 2020

Årets Företagare i Västra Götaland 2020 har korats. Olof Nilsson på Medins Havs och Vattenkonsulter AB fick idag ta emot den ärofyllda utmärkelsen på residenset i Göteborg av organisationen Företagarna och landshövding Anders Danielsson. Utmärkelsen Årets Unga Företagare i Västra Götaland 2020 gick till Conny Ekholm, som driver företaget Conny Ekholms Svets & Mekaniska AB.
Publicerad 8 sep 2020

– Det känns jättekul och jätteroligt samt lite oväntat men otroligt glad och man inser vilket fint pris detta är och otrolig stolthet man känner som företagare, säger Olof Nilsson. 

Vinnarmotivering Årets Företagare i Västra Götaland:

De söta, bräckta och salta detektiverna har utrett det som under ytan dväljs sedan 1988. Med representation i rikets tre största städer analyserar de konsekvenserna av vad som händer när människan ska samsas med vattnet. Efter att ha slutfört över 4000 projekt på uppdrag av myndigheter, företag och privatpersoner är vi säkra på att det blir minst lika många till. Vatten är liv och utan vatten har vi ingen framtid. Tack vare företag som Medins Havs- och Vattenkonsulter lär vi oss att vara rädda om det.

IMG_5178.JPG

​Från vänster Anders Danielsson landshövding, Conny Ekholm årets unga företagare i västra götaland 2020 & Mikael Erlandson företagarna

– Det är helt otroligt trodde inte från början att man kunde komma så här långt men med mina fina medarbetare känns det fantastisk att få detta prestigefyllda pris , säger Conny Ekholm.

Vinnarmotivering Årets Unga Företagare i Västra Götaland:

Med fog och förband i blytung industri. Med bredd, ordning och stabil ekonomi. Gotland förlorade en ung entreprenör. Att Conny valde vår kust tackar vi för.

Regionvinnarna går vidare och tävlar om titeln Årets Företagare i Sverige, respektive Årets Unga Företagare i Sverige.

För ytterligare information, kontakta Mikael Erlandson, regionchef Företagarna Västra Götaland,
mikael.erlandson@foretagarna.se, 070-775 84 00.

Årets Företagare delas varje år ut på lokal, regional och nationell nivå av Företagarna. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och representerar ca 70 000 företagare i många olika branscher.

Fler nyheter från Företagarna

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Höj tempot i den digitala omställningen

Digitalisering är en prioriterad fråga för EU-kommissionen och för regeringen. Företagarna anser att den bör fokusera på att underlätta för mindre och växande företag.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se hela avsnittet i efterhand

Krönikor


Coronakrisen