headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Företagare från Västra Götaland firades hos landshövdingen

I början av september utsågs Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland hos landshövdingen i Göteborg. Landshövdingen tog emot finalisterna även detta år i det anrika residenset, vilket kändes mycket hedrande då vi var de första gästerna sedan mars.
Publicerad 10 sep 2020

Nominerade och inbjudna till evenemanget var de företagare som det gångna året blivit utsedda till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i sina hemkommuner.

När portarna öppnades på residenset i Göteborg hälsades över trettio glada och förväntansfulla gäster hjärtligt välkomna av landshövding Anders Danielsson. Lunchen inleddes med en fördrink och landshövdingen berättade för gästerna om uppförandet av byggnaden och den magnifika historia som residenset har. I år fick vi även höra om det spännande arbetet när Länsstyrelsen Västra Götaland snabbt fick ställa om i mars och gå upp i stabsläge.

Årets Företagare i Västra Götaland blev Olof Nilsson som driver företaget Medins Havs och Vattenkonsulter AB i Härryda. Conny Ekholm, som driver företaget Conny Ekholms Svets & Mekaniska AB i Vänersborg kammade hem utmärkelsen Årets Unga Företagare Västra Götaland.

Lär känna Årets Företagare och Årets Unga Företagare Västra Götaland 2020


Se filmen med Årets Företagare Olof Nilsson här >>>


Se filmen med Årets Unga Företagare Conny Ekholm här >>>

Företagarna Västra Götalands ordförande Monica Crusner och regionchef Mikael Erlandson hälsade också välkomna och berättade om utmärkelsen och att detta är en av de bästa dagarna på året för Företagarna . Att samla vinnare och så fantastiska entreprenörer från hela regionen är onekligen speciellt.

Alla företagare blev intervjuade och fick berätta om sina företag för varandra. Det är alltid lika imponerande att höra om de vitt skilda företagen och få lära känna så många entreprenörer.

Det blev många intressanta samtal kring borden när alla fantastiska företagare från hela regionen möttes. Nya kontakter skapades och några nya samarbeten verkade inledas redan på plats!

Fredrik Olsson - Miami Advertising Agency AB (bilden i mitten), berättade om hur juryn arbetat för att ta fram förslag på vinnare. I år var det stenhård konkurrens och en utmaning att enas -det fanns många bra kandidater! Övriga jurymedlemmar, som inte var med på residenset var Maria Åkerberg - Dermanord Svensk Hudvård, Margit Alard - Malard Ekonomikonsult och Mikael "Dugge" Engström - Dugges Ale & Porterbryggeri AB.

Tack alla Årets Företagare och Årets Unga Företagare som kom och förgyllde dagen!

Fler nyheter från Företagarna

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen