headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Nytänk och fokus framåt på årets styrelseinspiration i Västra Götaland

Styrelseinspirationen i Västra Götaland bjuder in föreningsaktiva en gång varje höst till just inspiration och erfarenhetsutbyte mellan varandra. Denna höst kändes vår träff viktigare än någonsin och det gav verkligen energi att få ta del av varandras framåtanda och att föreningar växer och är aktiva trots svåra tider.
Publicerad 29 nov 2020

Nytänk i föreningarna under corona

Årets aktiviteter hos föreningarna har präglats av nytänk, coronaanpassningar, digitala sändningar och flera utomhusaktiviteter. Förutsättningarna har medfört att de lokala föreningarna fått tänka om ordentligt för att inte ställa in. Här kommer några exempel på nya aktiviteter för att påverka och nätverka  även när man inte kan ses som vanligt. 

Några exempel på vad som genomförts under året:

 - Business Trailrun
 - Walk’n’Talk
 - Digitala frukostmöten
 - Utomhusmingel
 - Företagsbesök i rymliga lokaler
 - Quiz på nyöppnad restaurang med gott om plats
 - Personliga telefonsamtal till medlemmar
 - Utdelningar av årets företagare utomhus. Fina bilder och filmer som sedan spridits på sociala medier.

Tips från Bengtsfors – en av många föreningar som växer

Det är med föreningarnas starka vilja och fantastiska engagemang som vi med stolthet kan se att vår region också växer medlemsmässigt trots det tuffa läget. Stephanie Brodeur Flink, ordförande Företagarna Bengtsfors delade med sig av sitt enkla recept: "Vi ställde frågan till företagare i våra egna nätverk som ännu inte var medlemmar. Vi tog även hjälp av Företagarnas medlemsspecialist Sebastian som ringde direkt till några företagare."

Varje ny medlem välkomnades sedan med ett välkomstkit, med bland annat inköpt present från ett lokalt medlemsföretag.

Mer aktivitet i sociala medier

Flera föreningar har satsat på ökad närvaro och fler inlägg på sociala medier. Kolla gärna in Företagarna Göteborgs Facebook för intervjuer med medlemmar och senaste inspelningen med Lisebergs VD Andreas Andersen.

Vi mötte Fredrik Östbom, Företagarnas nya samhällspolitiske chef

Mikael Erlandson intervjuade Fredrik i ett uppskattat och personligt samtal. Med bakgrund som stabschef på arbetsmarknadsdepartementet och senior konsult inom politiskt påverkansarbete på kommunikationsbyrå ser vi alla fram emot att tillsammans med Fredrik, förändra det politiska företagsklimatet. Varmt välkommen!

Workshops och verksamhetsplan

Eftermiddagens program var komprimerat men med facit på hand så visade det sig att det går att få ut många goda tankar på kort tid i digitala möten. I det kreativa passet med Lotta Rolandson gavs bra förslag på aktiviteter för att hålla igång det lokala nätverket  och under Mikaels Erlandsons genomgång av verksamhetsplan fick regionkontoret tydliga förslag på önskat stöd framöver.

Vi ser fram emot att fortsätta ge alla föreningsaktiva det stöd de önskar så att vi tillsammans kan känna stolthet och självklart fortsätta göra skillnad!

- Mikael Erlandson, regionchef Företagarna Västra Götaland

Men oj vad vi längtar att ses på riktigt igen, skratta och äta gott tillsammans! Eller vad känner du när ser nedan bild från ett av alla mini aw's efteråt?

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen