headphones newspaper video-player

Stötta småföretagare i Västra Götaland

Tomma lokaler, flertalet avbokningar och osäkerhet inför framtiden är en verklighet många småföretagare är oroliga för i dessa tider. I värsta fall stannar deras verksamheter av, eller så upphör de att existera. Många mindre företag har dessutom ofta mindre marginaler, vilket gör att intäktstapp slår extra hårt.
Publicerad 17 mar 2020

Det är uppenbart att Coronaviruset sannerligen har satt många företagare i en prekär situation. Därför är det så viktigt att samhället står upp för alla länets jobb- och välfärdsskapare, genom att i den mån det går fortsätta handla lokalt. Det kan handla om det dagliga morgonkaffet du köper på det lilla fiket innan du går till jobbet, den mysiga lunchrestaurangen du brukar besöka på helgerna eller varför inte din lokala järnaffär? 

Situationen vi befinner oss i är sannerligen allvarlig, om detta råder det inga tvivel. Samtidigt fortgår livet, om än med andra rutiner. Istället för att samlas under ett och samma tak finns exempelvis ofta take away-alternativ som minimerar risker, samtidigt som det ger företagare möjligheten att hålla sin verksamhet öppen. Det viktigaste är således att fortsättningsvis vara såväl uppmärksam som uppfinningsrik.

Givetvis ska man som individ följa de råd och regler myndigheter gått ut med. Stanna hemma när du är sjuk och uppvisar förkylningssymptom, undvik större folksamlingar och fortsätt tvätta händerna ofta.

Nästa gång du befinner dig ute på stan, ägna gärna småföretagen en tanke. Vi får inte glömma att 28 procent av alla skatteintäkter i länet härstammar från dem. Att överge dem nu drabbar i slutändan inte bara dem själva, utan även länet i stort.

Detta fixar vi tillsammans! 

Mikael Erlandson Regionchef, Företagarna Västra Götaland

Fler nyheter från Företagarna

Ungt företagande i fokus

Att redan som ung få hjälp att förverkliga en idé i företagsform kan vara startskottet på en framtida karriär som företagare.

Locket på om Las

Trots regeringens löfte om att utredningarna om ny arbetsmarknadspolitik skulle föra dialog har kontakten varit i det närmaste obefintlig.

Småföretagen ser ljusning

Antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen har minskat kraftigt under det senaste året, men nu ser de ljust på framtiden igen, visar en ny rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor