headphones newspaper video-player

Nya kreativa lösningar för Lina och hennes företag Mattipset i Skara

Företagarnas regionchef Mikael Erlandson har träffat medlemmen Lina Nettelblad, som driver Mattipset i Skara, ett cateringföretag med tio anställda. Som så många andra företagare drabbades Linas företag med full styrka av coronakrisen men att ge upp fanns inte på kartan.
Publicerad 6 maj 2020

Sättet hon snabbt lyckades ställa om verksamheten på är minst sagt imponerande. Läs Mikael Erlandsons reflektioner efter mötet med den kreativa företagaren och se filmen ovan där Lina Nettelblad berättar om hur hon och personalen lyckats hitta nya företagsidéer.

Mikael, hur var det att träffa Lina och höra henne berätta om den snabba omställningen?

− Det var ett riktigt uppfriskande möte med tanke på allt tråkigt man hör i kölvattnet av pandemin. Vi hade en lång pratstund och jag imponerades särskilt av hennes hjärta för de anställda och verksamheten. Det var inte tal om att acceptera läget och permittera utan istället att kraftsamla för att hitta en lösning, där både medarbetare och kollegor inom det egna nätverket deltog. På mindre än en vecka hade de tappat i stort sett hela sin omsättning men också ställt om från catering till lunchleverans, vilket hittills fallit väl ut.

Vilka tankar tar du med dig från mötet med Lina?

− Hur viktigt det är med bra personer i ditt nätverk. De behöver du ”jobba upp” under resans gång för att kunna lita på dem när det verkligen behövs.

Vad vill du säga till företagare som befinner sig i liknande situationer som Lina gjorde?

− Var öppen med svårigheterna du hamnat i, ta hjälp i ditt eget företagarnätverk och vänd på alla stenar för att hitta både besparings- och utvecklingsmöjligheter.

737-Mattipset.jpg

Lina Nettelblad driver Mattipset i Skara

Fler nyheter från Företagarna

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Bakläxa för EU-kommissionen

Företagarna har bidragit till att ett långtgående lagförslag om bolagsstyrning och ansvarsfrågor i företagens leverantörskedjor hejdats.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor