För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Mästarbrev, föreningsliv och nyanställningar under Coronakrisen.

Publicerad 5 jun 2020
Vi i Företagarna Trollhättan besökte i veckan Klas på Dalek Lås & Larm för att informera om hans Mästarbrev som snart ska delas ut, och för att kolla hur företaget går.
Klas Dalek på Dalek Lås & Larm

Företagarna har fått äran att få dela ut Gesäll- och Mästarbrev till de hantverkare som uppfyller kraven för dessa yrkesbevis. Denna vår ska vi dela ut ett Mästarbrev till Klas Dalek, som med sin bror driver Dalek Lås & Larm. Företaget Dalek Lås & Larm har funnits ända sedan farfar Georg Dalek startade företaget 1962, som även han fick Mästarbrev. Företaget har sedan gått i generationer och är numera en del av Prosero Security och drivs av Klas och Daniel Dalek.

"Från början arbetade jag inom flygbranschen och det var min bror Daniel som drev företaget. Efter ett tag kände jag att det kunde vara kul med något helt nytt och efter lite påtryckningar av Daniel valde jag att hoppa på och driva firman vidare tillsammans med honom, vilket är något jag inte ångrar".

Företaget har ett imponerande starkt varumärke i Trollhättan och trots Coronakrisen rullar verksamheten på riktigt bra. De har fått anställda personer istället för att permittera. I dagsläget är de 11 anställda och har även en butik och verksamhet i Kungshamn. Framtidsplanerna för Klas och Daniel är att fortsätta bedriva en lönsam verksamhet och att få behålla och utveckla sina kompetenta medarbetare.

"Har man medarbetare som mår bra och trivs får man en frisk organisation".

Klas och Daniel brinner båda två för föreningslivet i Trollhättan och båda engagerar sig i flera föreningar själva. De är också med och organiserar bl.a. MTB-tävlingar.

"Vi har som policy att om man som anställd engagerar sig i en förening på fritiden så går även vi som företag in och supportar föreningen".

Vi på Företagarna tycker det är fantastiskt kul att Dalek Lås & Larm inte bara bedriver en lönsam och trevlig arbetsplats, utan också engagerar sig starkt i Trollhättans föreningsliv. Vi vill också gratulera Klas Dalek till sitt Mästarbrev! Utdelningen kommer ske så snart vi har möjlighet att anordna festligheter igen.

Fler nyheter från Företagarna