headphones newspaper video-player

Företagarna Young tillsammans med Sendify boostade företagares fraktkunskaper

Företagare fick förra fredagen inspireras och svar på sina frågor kring frakter och hur just de skall agera för att boosta sin export och import. Robina och Philip på Sendify gav sina bästa tips och gick igenom de vanligaste frågorna som de får.
Publicerad 3 dec 2020

Fredrik Edeland grundare av Sendify och som även är ambassadör för Företagarna Young i Stor Göteborg inledde mötet med sin bakgrund till varför han startade Sendify och varför han valt att engagera sig i Företagarna Youngs nätverk.

- Som företagare kan vi nog alla relatera till att man får mycket utbyte av andras passion och delade intresse för att driva bolag. Detta är en stor del varför jag har valt engagerat mig i Företagarna Young och jag hoppas fler vill vara med och finna inspiration, energi och kunskap både i din roll som företagare och som människa.

Robina David och Philip Robertsson rattade sedan dragningen tillsammans och gav alla insikter i tre kloka steg för hur de skall tänka innan de väljer fraktlösning och vilka fallgropar samt onödiga avgifter de kan undvika.

Med en aggregerande köpkraft av 6000 företag som använder Sendifys tjänst idag för att boka rätt fraktlösning kunde experterna på Sendify konstatera att det är högt tryck just nu på fraktbolagen.
Detta tillsammans med rådande pandemi har inneburit både längre ledtider
och att priserna stigit vilket är viktigt att ha i åtanke när man erbjuder fraktlösning mot sina kunder.

För dig som missade sändningen går det bra att se den här igen.

Se luncheventet med Sendify

 

Har du frågor till Sendify kan du maila till robina@sendify.se eller philip@sendify.se

 

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor