headphones newspaper video-player

Hallå där Lotta Elgbratt, ordförande i Företagarna Kungsbacka!

Lotta Elgbratt är ordförande i Företagarna Kungsbacka och driver sitt företag Skapa Framgång, där hon leder chefsgrupper och coachar ledare. Hur är läget för Kungsbackas företagare under rådande coronakris och vad får de för support från kommunen?
Publicerad 3 apr 2020

Hur har ditt företag påverkats av coronakrisen?

– Än så länge har jag pågående uppdrag så jag har ännu inte drabbats. Däremot tror jag att jag kommer att drabbas om denna situation blir långvarig, vilket den verkar bli. Jag har kunder från olika branscher vilket gör mitt företag mindre sårbart. Däremot skulle jag starta upp tre nya projekt och samtliga dessa får stå tillbaka, och ja, det är ju ett inkomstbortfall såklart. Jag kan ju också se hur mina kunder drabbas på olika sätt. Några mer än andra.

Hur mår era medlemmar?

– Våra medlemmar känner en oro men även där är det olika. En del sitter tryggt i båten medan andra är direkt drabbade. Några känner ett lugn och passar på att ladda för kommande ”omstart” så de är redo då. Men tyvärr har ju inte alla den förmånen och har man redan kniven mot strupen så är det inte lätt att vara lugn.

Har du sett några kreativa lösningar bland era lokala företagare?

– Ja, vi har bland annat en Facebookgrupp som startats i Kungsbacka; ”Rädda lokala företag i Kungsbacka med omnejd att övervintra coronatiden”. Här är nu idag 2860 medlemmar. Ett jättebra initiativ där man går in och peppar varandra, kommer med tips och visar hur man gynnar lokala företag; äter lokalt, handlar en blomma lokalt, klipper sig osv. Det är en väldigt positiv grupp som bidrar till en positiv känsla och att det finns hjälp, engagemang och vilja. Detta stärker oerhört i denna svåra situation.

Hur har ni samspelat med kommunen i frågorna? Något som kommunen gjort extra bra?

– Vi har väldigt bra kontakt med kommunen. Bland annat har vi kommunicerat ut tillsammans var någonstans hjälp finns att få om man är småföretagare. Det finns ju hjälp men det är inte alltid lätt att veta var man hittar den. Vi har telefonkontakt om vad som händer och vi träffas för att vara starka ihop och byta idéer om hur vi kan hjälpa Kungsbackas näringsliv.  Jag upplever att kommunen jobbar väldigt aktivt för att hitta bra lösningar för våra företag.

 

Fler nyheter från Företagarna

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Bakläxa för EU-kommissionen

Företagarna har bidragit till att ett långtgående lagförslag om bolagsstyrning och ansvarsfrågor i företagens leverantörskedjor hejdats.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor