headphones newspaper video-player

Hallå där Heléne Lycke, ordförande i Företagarna Lysekil!

Lysekils kommun har hittills varit förskonade när det gäller coronasmittade men hur mår företagarna i Lysekil? Heléne Lycke är ny ordförande i Företagarna Lysekil och driver sitt företag Lyckes Smycke & Present. Vi ringde upp henne för att få en bild av rådande läge.
Publicerad 7 apr 2020

Hur mår du och hur har ditt företag påverkats av Coronakrisen?

Tackar som frågar; min personal och jag mår bra. Självklart gnager oron då vi märker en kraftig minskning av kunder. Inga samlingar till dop, födelsedagar, studentbal eller bröllop gör att vi mest byter batterier i klockor nu.

Vad är signalen från era medlemmar? Är det många som hör av sig och vad är i så fall de vanligaste frågorna?

 Även företag som inte är direkt drabbade i första vågen oroas över framtida minskade orderingångar då presumtiva kunder håller igen i plånboken och inga nya beställningar kommer in.  I en liten stad träffas vi spontant i mataffären eller trottoaren och pratar om dessa frågor. Då det kommer mycket matnyttig information från både Företagarna och Lysekils kommun så delar jag så mycket jag kan på Företagarna Lysekils Facebookgrupp.

Har du sett många kreativa lösningar bland era lokala företagare?

Vår lokala Ica-handlare lämnar 10% på hela köpet om du uppvisar kvitto på minst 200 från någon av de lokala butikerna. Härligt samspel!

Hur har ni samspelat med kommunen i frågorna? Något som kommunen gjort extra bra?

Vi har ett väldigt bra samarbete med kommunen och de har verkligen hanterat coronakrisen på ett bra sätt. De förmedlar ett lugn och en trygghet och fattar inga snabba beslut i ren desperation. De har gjort en rad åtgärder för att stärka företagare lokalt och varje vecka gör de en film och berättar för kommuninvånarna hur läget ser ut. Vår företagslots är också fantastisk och har ringt runt till företagare för att kolla av behov i rådande kris. Avdelningen för hållbar utveckling, Lysekils kommun, bjuder in Företagarna Lysekil genom mig, att genomföra en utbetalning av en "tidig julklapp" till Lysekils kommuns samtliga anställda att använda för handel hos valfritt företag.

Fler nyheter från Företagarna

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Bakläxa för EU-kommissionen

Företagarna har bidragit till att ett långtgående lagförslag om bolagsstyrning och ansvarsfrågor i företagens leverantörskedjor hejdats.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor