headphones newspaper video-player

Företagarna bakom Cellink Årets Företagare i Västra Götaland 2019

Årets Företagare i Västra Götaland 2019 blev Erik Gatenholm, Hector Martinez, Jockum Svanberg och Gusten Danielsson med sitt företag Cellink AB i Göteborg. Ägarna fick idag ta emot utmärkelsen på residenset i Göteborg av organisationen Företagarna och landshövding Anders Danielsson.

– Det är otroligt kul att vinna det här priset bland så många duktiga och inspirerande företagare, säger Gusten Danielsson, en av företagets grundare.

Cellink startades 2015 och har skapat ett av världens första universella biobläck som idag används av många av världens mest välrenommerade forskningsinstitutioner. Ett biobläck blandas med levande celler för att med hjälp av en 3D-Bioskrivare kunna skriva ut funktionella mänskliga vävnader som kan användas för läkemedelsutveckling, kosmetikatester och på sikt kunna skriva ut kompletta mänskliga organ.

– De fyra delägarna är tillsammans ett kvitto på att allt är möjligt om man har en unik idé och arbetar hårt, säger Mikael Erlandson, regionchef på Företagarna Västra Götaland.

Vinnarmotivering:

Årets guldmedaljör i Västra Götaland är ett världsförbättrande företag inom reservdelsbranschen. Ett innovationsföretag som står bakom både hårdvara och förbrukningsmaterial för att rekonstruera sådant man tidigare fått be till högre makter om.

Företaget har även ett mjukt förhållningssätt till sin bransch och människorna inom den då man bjuder in nya talanger och utbyter erfarenheter med samarbetspartners i sitt community. Med sina 110 anställda är företaget idag verksamt på 50 marknader och levererar sina produkter till 700 stycken väletablerade labb. Men vi är säkra på att detta bara är början för företaget som skriver ut reservdelar till kroppen: Erik Gatenholm, Hector Martinez, Jockum Svanberg och Gusten Danielsson med sitt företag Cellink är Årets Företagare i Västra Götaland 2019.

 

Den 11 oktober är Cellinkgänget Västra Götalands bidrag, då Årets Företagare i Sverige ska koras i Stockholms Stadshus.

För ytterligare information, kontakta Mikael Erlandson, regionchef Företagarna Västra Götaland,
mikael.erlandson@foretagarna.se, 070-775 84 00.

 

Årets Företagare delas varje år ut på lokal, regional och nationell nivå av Företagarna. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Företagarna är Sveriges största företagarorganisation. Vi representerar ca 70 000 företagare inom många olika branscher.

Partners 2020
Utställare 2020