headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Gemenskap glädje och stolthet under årets styrelseinspiration i Göteborg

Den 19-20 november arrangerades Företagarna Västra Götaland styrelseinspiration för förtroendevalda i Företagarnas lokalföreningar. Deltagarna är till stor del egen företagare och brinner för att påverka och bidra till ett bättre företagarklimat samt skapa förutsättningarna för att fler skall lyckas bli framgångsrika i sitt företagande. Det är ett viktigt engagemang och hatten av då de gör detta ideellt!

Det blev fantastiska dagar, fyllda av glada förtroendevalda som bjöd på sig själva, nätverkade med varandra och spred positiv energi. 

Härligt mingel och middag - för att stärka relationerna.
Under kvällen hade vi en avskild härlig middag med stadens bästa utsikt på restaurang Heaven 23. Många av deltagarna hade varit med på Business Forum tidigare på dagen så många goda intryck kring de olika föreläsare och den inspiration och kunskap som det gav avhandlades.

”Framgångsrik förändring i ditt företag eller organisation” - en användbar föreläsning med Fredric Gustafsson, som driver företaget Coroc AB som hjälper små och medelstora företag med att skapa hållbar tillväxt. Deltagarna fick själva reflektera över saker de vill förändra och många bra diskussioner tog upp i hur man hanterar förändringar och förstår utmanningarna och hur man kommunicerar detta. Berikande och lärorikt!

Fredric Gustafsson tipsade oss även i att gå med i hans nätverk Business Trailrun - Träning för ett hållbart företagande.
Business Trailrun Club i Göteborg är en exklusiv klubb för företagsägare och ledare som har det gemensamma intresset för traillöpning. 

Vill du vet mer? 


Vi fortsatte dagen med fokus på hur vi tänker kring förändring och deltagarna fick här möjlighet att diskutera runt sina bord kring olika dilemman som de sedan redogjorde för gruppvis. Det var en bra övning där alla kom till tals och alla fick också sätta ord på syftet i sin egna lokalförening.

I vårt påverkansarbete hade vi bjudit in Lise-Lotte Argulander, expert arbetsrätt och arbetsmiljö som var med på länk via Stockholm. Det är med stolthet vi kan säga att vi är med som expert och formar och moderniserar svensk arbetsrätt. Vill ni fördjupa er i det som händer i LAS och följa Lise-Lotte rekommenderar vi er att besöka följande sida https://www.foretagarna.se/politik-paverkan/vara-experter/lise-lotte-argulander/Linda Söderlund, regionkontoret
berättade om vår nya upphandlingspolicy och gav goda tips på genomförda aktiviter lokalt. Hur får vi tag i tavlan? ta kontakt med Linda Söderlund direkt linda.soderlund@foretagarna.se 

Småföretagsvänlig upphandlingspolicy - det vinner både företagare och kommunen på!

 

Att få se ert engagemang  under dagarna och er fantastiska vilja att dela med er av erfarenheter gör oss både glada och stolta att få jobba med er i denna region.

Tack för ert deltagande!

Företagarna Västra Götaland
Linda Söderlund, Peter Andersson, Lotta Rolandsson,
Mikael Erlandson och Lukas Petersson

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap