headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Energi, glädje och inspiration på Företagarna Business Forum

Företagarna Business Forum är ett nytt koncept utvecklat för att stärka företagare och deras verksamheter. Nyligen intog evenemanget Chalmers Conference Centre i Göteborg. Det blev en fantastisk dag, fylld av företagare som bjöd på sig själva, nätverkade med varandra och spred positiv energi.

 

Stämningen var på topp redan från start och deltagarna började direkt att mingla och skapa nya kontakter.  Mellan mingelstunderna fick de fylla på med nya kunskaper. En av Sveriges mest uppskattade föreläsare inom feedback, ledarskap och kommunikation, Elisabeth Kyulenstierna, pratade om hur man genom feedback, högt i tak och tydlig kommunikation kan förbättra företagets verksamhet och resultat. Jonas Eriksson, entreprenör och före detta fotbollsdomare på elitnivå, föreläste om pressade situationer inom entreprenörskap och ledarskap.

 Kristoffer Bergendahl, Inbilda Utbildning, summerar dagen:

- Fantastisk dag full av inspiration och nya kunskaper! Affärsminglet i pauserna var det bästa jag varit på, får i sammanhanget ses som ren bonus... Vilket arrangemang!

Fem spännande breakout sessions

Deltagarna fick vara med och bygga sitt eget program för dagen, genom att välja två av fem spännande breakout sessions, som kändes mest aktuella för deras egna verksamheter.

Anna-Lena Johansson, verksamhetsstrateg på Business Region Göteborg, gav tips kring hur man kan tänka och agera för att attrahera, behålla och utveckla rätt kompetens i sitt företag.
Pär Björkänge, ledarskapsutvecklare och europachef på Fitness24seven, delade med sig av konsten att övertyga andra.
Grundarna av reklambyrån Miami Advertising Agency, Fredrik Olsson och Henrik Nikkilä, gav exempel på hur mod i kombination med affärsutvecklande idéer, kan skapa pengar som du inte trodde fanns.
 


Max Ek, från LinkedIn Talent Solutions, gav deltagarna en inblick i talangmarknaden på LinkedIn. Han bjöd också på konkreta tips på hur man kan nyttja LinkedIn i sitt företag.
Mikael Knutsson och Tobias Bjarneborg, skatteexperter på Grant Thornton, gav värdefulla råd och skattetips. De bjöd också på en utblick kring vad som är på gång och vad som är viktigt för ägare till fåmansbolag.

Fabian Bengtsson (i mitten) pratade om hur viktiga småföretagen är vår välfärd, vilket han avslöjade att han inte riktigt hade koll på innan han blev ordförande i Företagarnas riksstyrelse. 

"Ett välplanerat och härligt event med mycket av det som man behöver för att lyftas rejält en grå novemberdag. Inspiration och skratt varvat med nyttig kunskap och lärande. Men absolut bäst var Jonas Eriksson. Vilken föreläsare!! Wow! Ser redan fram emot nästa års event!"
/Lotta Elgbratt, Skapa Framgång

Tack alla härliga deltagare som var med och skapade en riktigt bra dag!

Foto: Patricia Mellin

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap