För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Orust kommun bjöds på företagartårta

Publicerad 5 dec 2019
I början av december besökte Företagarna Orust kommunen och bjöd på tårta, men inte vilken tårta som helst – tårtan visade att småföretagare och deras anställda bidrar med 35 % av de kommunala skatteintäkterna på Orust.
På bilden fr v: Katarina Bråkenhielm, kommunstyrelsens ordförande (S), Stig Dahlgren, Företagarna Orust, och Lars Larsson, oppositionsråd (C)

Tårtan blev ett bra inslag till diskussionerna kring att kommunen beslutat att inte ha en fast näringslivsutvecklartjänst, sedan förra näringslivsutvecklaren slutade. I Orust har de små företagen stor betydelse och det är av största vikt att denna målgrupp får service och stöd när det gäller kontakter med kommunen.

På mötet diskuterades även näringslivsrankingen, både bra och dåliga saker, samt infrastruktur och en del skola. Även näringslivspolicyn var uppe till diskussion, en ny handlingsplan för 2020 ska beslutas om i början av nästa år.

På mötet deltog:
Anders Arnell (M)
Katarina Bråkenhielm, kommunstyrelsens ordförande (S)
Stig Dahlgren, Företagarna Orust
Bosse Engelbrektsson, Företagarna Orust
Sofia Hygrell, Företagarna Orust
Lars Larsson, oppositionsråd (C)
Henrik Lind, kommundirektör
Ronny Svensson – kommunutvecklare

Taggar
Fler nyheter från Företagarna