headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Företagarna bjuder kommunpolitiker och tjänstemän på tårta

Småföretagen står för den största andelen av kommunernas skatteintäkter, visar rapporten Välfärdsskaparna. Det är något som Företagarna tycker att alla politiker och tjänstemän i kommunerna borde veta!
Publicerad 29 apr 2019
Här bjuds politiker och tjänstemän på tårta i några västsvenska kommuner

Nu bjuds politiker och tjänstemän på tårtkalas med specialgjorda tårtor av de lokala Företagarna-föreningarna för att uppmärksamma småföretagens bidrag till de kommunala skatteintäkterna. I Västra Götaland har följande kommuner bjudits på Välfärdsskaparna-tårta: Bengtsfors, Mark, Sotenäs, Svenljunga, Tranemo, Uddevalla, Ulricehamn och Vänersborg.

Småföretagen bidrar med 21,7 miljarder kronor till Västra Götalands län. Sedan 1990 har det skapats 125 306 jobb i småföretagen i Västra Götalands län.

Fakta Västra Götaland ur Rapporten Välfärdsskaparna 2019

I snitt bidrar småföretagen med 28 % till kommunernas skatteintäkter i Västra Götaland, som kan jämföras med 22 % från större företag.

Nästan alla företag vill växa och därmed skapa fler jobbtillfällen. Jobben som skapas i de privata företagen genererar inte bara inkomster till de anställda utan också skatteintäkter till vår gemensamma välfärd. Kommunen använder skatteintäkterna för att bygga och underhålla gator, vägar, parkering och parker, till idrotts- och fritidsanläggningar, till skolor, bibliotek, räddningstjänsten, till ekonomiskt bistånd, till miljöinsatser m.m.

 

Mikael Erlandson, regionchef Företagarna Västra Götaland, berättar i filmen varför han spikar upp en livboj  på kontoret när rapporten Välfärdsskaparna släpptes i mars 2019. 

 

Läs artikeln här

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen