headphones newspaper video-player

Festligt på residenset när Årets Företagare i Västra Götaland utsågs

Den 5 september delades den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare i Västra Götaland 2018 ut på residenset i Göteborg. Nominerade och inbjudna till evenemanget var alla som blivit utsedda till Årets Företagare i sina kommuner. De som kammade hem den ärofyllda titeln var Fredrik och Niklas Bille med sitt företag Billes Tryckeri AB i Mölndal.

För fjärde året i rad tog landshövdingen emot ett stort gäng med Årets Företagare, från ett antal kommuner i regionen, på residenset, där han själv bor och arbetar. För Anders Danielsson var det dock första gången han var med om evenemanget, då han tillträdde som landshövding för knappt ett år sedan.

Gästerna bjöds på fördrink och minglade innan det var dags för lunch en trappa upp. Landshövdingen passade på att berätta för gästerna om uppförandet av byggnaden och den magnifika historia som residenset har.

Vilken underbar energi och stämning det blir när så många fantastiska entreprenörer samlas och minglar!

Maria Åkerberg

 

Maria Åkerberg berättade om hur det kändes för henne att bli utsedd till Årets Företagare i Västra Götaland 2017 och senare även Årets Företagare i Sverige, samt vad utmärkelsen betytt för henne själv och för företaget under året som gått.

Landshövding Anders Danielsson (bilden i mitten) sprättade guldkuvertet och läste vinnarmotiveringen som löd:

Årets Företagare, som är tredje generationen i detta familjeföretag med mer än femtio år på nacken, har inte bara lyckats överleva generationsskiftet utan även ett stålbad inom sin bransch som de gått stärkta ur och nu är ett lok som tar höjd för framtida utmaningar.

Företagarna verkar på hemmaplan, engagerar sig i sin bransch och sina medarbetare, har ett tydligt miljö- och HR-tänk och har utvecklat sin verksamhet till att omfatta betydligt fler material, tjänster och tekniker än bara pappret man en gång startade med.

Årets Företagare i Västra Götaland 2018 är Niklas Bille och Fredrik Bille med företaget Billes Tryckeri AB i Mölndal.

Margit Alard

 

Margit Alard (till vänster på bilden), Malard Ekonomikonsult är en av jurymedlemmarna för Årets Företagare i Västra Götaland.
Övriga i juryn är Fredrik Olsson, Miami Advertising Agency AB, Karin Hagberg, CSR Västsverige och Mikael "Dugge" Engström, Dugges Ale & Porterbryggeri. 

Läs mer om juryn här.

 

Nu önskar vi Fredrik och Niklas lycka till i Sverigefinalen, som är i Stockholms Stadshus den 19 oktober!

Partners