headphones newspaper video-player

Göteborgarna som är nominerade till Årets Unga Företagare i Sverige 2018

Med det sociala entreprenörskapet och en affärsidé som går ut på att hyra ut riktigt bra studenter som lärarvikarier har de skapat ett tillväxtföretag som sysselsätter 20 medarbetare, samtidigt som uppemot 1500 studenter arbetar som vikarier ute i skolorna. I processen har många högskolestudenter fått upp ögonen för, och valt att satsa på, läraryrket som karriär. Kristoffer Persson och Gustav Bild är med sitt företag Studentvikarie Sverige AB i Göteborg en av fem nominerade till Årets Unga Företagare i Sverige 2018!

Företaget startades 2015 av Gustav och Kristoffer.  Deras 1500 anslutna studentvikarier är allt från lärarstudenter som gör underverk under sina studier till ingenjörer som faller för läraryrket och byter bana. Gustav är vd på företaget och vi ringde upp honom för att gratulera till nomineringen. 

Grattis till nomineringen Årets Unga Företagare 2018! Hur överraskade blev ni när ni fick nyheten?

"Vi blev jätteförvånade, vi hade inte koll på att någon hade nominerat oss. Jätteroligt!" 

Hur kom ni på företagsidén och hade ni kunnat drömma om att intresset för era tjänster skulle bli så stort?

" Vi pluggade på Chalmers och började utveckla en mobilapp, då vi av en slump fick upp ögonen för det enorma behovet av lärare. Till en början trodde vi inte att det skulle bli så stort men efter något år insåg vi att detta skulle kunna bli stort, så då hoppade vi av våra studier och satsade helhjärtat på företaget."

Hur ser planerna framåt ut för er?

"Vi är inne i en tillväxtfas, då vi nyligen har skrivit avtal med flera kommuner, som sett möjligheterna med ett samarbete."

Vi håller tummarna för Gustav och Kristoffer den 19 oktober, då priset kommer att delas ut under galan Årets Företagare i Sverige i Stockholms Stadshus!

 

Utmärkelsen Årets Unga Företagare i Sverige delas ut till företagare under 30 år som är en förebild för andra och som under året utfört en prestation utöver det vanliga. Vinnaren ska visa prov på att vara extra kreativ och företagsam. Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Partners