headphones newspaper video-player

Årets Företagare i Trollhättan 2018

Årets Företagare är en sann entreprenör. Tillsammans med sitt starka tekniska team har de efter Saab-konkursen framgångsrikt utvecklat produkter och tjänster som tillhör framtiden.

Ur hållbarhetssynpunkt är ”smarta uppkopplade fordon” som utnyttjas optimalt bl. a med hjälp av delningstjänster, bra för människan, miljön, samhället och stadsplaneringen.

Företagets innovationsgrad är mycket hög och de är unika med att avsätta EN person som bara skall arbeta med innovationsprocesser.

Niclas Lindmark är en ödmjuk ledare som betonar vikten av att bygga starka team, vara en inspiratör, se nya trender, och att arbeta med affärsutveckling. Att förstå kundens behov är viktigt och med deras tekniska helhetstjänster har de lätt att hitta lösningar till kunderna. De har på kort tid vuxit och ökat både omsättning och antal anställda och som resultat fått många fina utmärkelser, bl.a Årets Gasell 2017.

Då kompetensförsörjning har varit en av företagets stora utmaningar har de på eget initiativ tillsammans med Yrkesakademin skapat en 1-årig YH-utbilding där de anställda lär ut sina kunskaper till ett 25-tal studenter, många med utländsk bakgrund.

Vinnare: Årets Företagare i Trollhättan, Niclas Lindmark, Swedspot AB
Niclas Lindmark, VD och Lars Andersson, CTO grundare av Swedspot

Idag är de 40 anställda och omsätter ca 30 milj.

Har fått många utmärkelser:

  • Hösten 2012 - VINN-Nu-företag  från Vinnova (finansiering 300 000 kr)
  • 2017 – Årets tillväxtbolag – ALMI
  • 2017 – 33-listan – en av Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag 2017 – Ny Teknik och Affärsvärlden
  • 2017 - Årets Gasell, Dagens Industri
  • 2017 – Har under året 2013-2016 vuxit med 343% - Deloitte Sweden Technology

Priset delades ut i samband med Minälvs frukostmöte den 5 oktober.

Partners