headphones newspaper video-player

Stort engagemang och kreativa idéer under årets styrelseinspiration

Den 15-16 av november arrangerade Företagarna Västra Götaland en styrelseinspiration för förtroendevalda i Företagarnas lokalföreningar. De allra flesta är egna företagare och alla engagerar sig ideellt för Företagarna, för att de vill bidra till ett mer företagarvänligt klimat och skapa bättre förutsättningar för företagare. Beundransvärt, eller hur?!

Ett gäng förtroendevalda från lokalföreningar runtom i regionen var taggade på att få lite ny inspiration, utbyta idéer med andra och nätverka. Som vanligt när våra förtroendevalda träffas var det hög energi, stort engagemang och mycket skratt och glädje. 

 

Hur går vi vidare efter valåret?

Under detta valår har det varit en hög aktivitet i våra lokalföreningar. Över 200 politiker och 1 700 företagare har träffats och diskuterat hur vi kan underlätta för företagare att skapa ännu fler jobb. Hur går vi vidare nu med att fortsätta driva lokala företagarfrågor gentemot våra politiker? Den frågan fick deltagarna på styrelseinspirationen diskutera under en workshop. Erfarenhetsutbyte och kreerande av nya idéer!

 

Mingel och middag - en viktig del av nätverkandet

Under kvällen knöts det många nya kontakter och det diskuterades ivrigt vad som funkat och inte funkat i föreningarna och hur vi kan skapa ett ännu högre värde för våra medlemmar.

 

Skapa möten i världsklass - en inspirationsföreläsning med Michael Alphov

Michael Alphov, som driver sitt företag Effektiva Metoder i Norden AB, inspirerade och gav mängder av konkreta och handfasta tips på hur vi kan skapa bättre och mer effektiva möten. Hur sätter  man tydliga mål med varje möte oavsett vilken typ av möte som ska genomföras? Vad finns det för olika mötestyper och vad är skillnaden mellan dem? Nyttigt och tänkvärt!

 

Open Space - diskussioner kring aktuella ämnen

Avslutningsvis fick deltagarna välja olika ämnen/frågor de ville diskutera lite mer, utifrån vad de själva brinner lite extra för. Några av diskussionsämnena var: Hur kan vi utveckla våra föreningsaktiviteter och vårt styrelsearbete? Hur kan vi på ett tydligare sätt förmedla värdet av ett medlemskap i Företagarna? Hur får vi fler företagare att engagera sig i skola-arbetsliv för den framtida kompetensförsörjningen?

Så här tyckte några av deltagarna 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD