För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vid valfrukost med tema ”Vem tar parti för företagare i kommunen?” var samtliga lokala partier representerade, utom SD.

Publicerad 22 maj 2018
Föreningens styrelse hade genom kontakter med företagare tagit fram ett antal viktiga nyckelord för en fortsatt utveckling av företagsklimatet.

Nyckelord: Bättre attityder/bemötande från tjänstemän/politiker
Företagares förslag till åtgärd: Efterfrågas en person som benämns företagslots och som fungerar som "en väg in" och följer företagares ärende genom hela processen.
Skapa ett näringslivsråd som genom dialog ökar förståelsen mellan tjänstemän-politiker-företagare. Hitta flera kanaler för samråd.

Nyckelord: Tomtmark för företagsetablering
Företagares förslag till åtgärd: Planlagd tomtmark saknas. Fokus måste ligga på hela kommunen, alltså även Kållered, Lindome

Nyckelord: Infrastruktur i hela kommunen - Nytt attraktivt gymnasium - Tåg till Landvetter
Företagares förslag till åtgärd: Bra och attraktiva bostäder, skolor, barnomsorg, kommunikationer etc i hela kommunen är viktiga faktorer för företags utveckling och anställdas intresse av att bo i kommunen. Inga cyklar i biltrafiken

Nyckelord:Upphandling
Företagares förslag till åtgärd: Skapa ytterligare möjligheter för småföretagare att lämna anbud direkt till kommunen

Nyckelord: Miljözoner
Företagares förslag till åtgärd: Införande av zoner medför stora investeringar för berörda företagare Konkreta analyser av effekter krävs före beslut. Av beslut skall också framgå hur uppföljning skall ske.

Efter en livlig och engagerad diskussion kunde vi konstatera att politikerna visade en vilja att utveckla förutsättningarna för företagsamheten enligt våra nyckelord.

Slutligen visade det sig också att insikten om att 4 av 5 jobb i kommunen skapats av småföretagare sedan 1990 finns även om det blev några omflyttningar av bokstäver och siffror enligt bilden.

Uppföljning i halvtid, d.v.s. år 2020, utlovades.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna