headphones newspaper video-player

Möt vår medlem Michael Alphov som vet hur man jobbar smart

Michael Alphov är mannen som gillar att jobba smart, det vill säga jobba mindre men få mer gjort. Hur går den ekvationen ihop? Vi träffade Michael för en pratstund i samband med hans föreläsning på vår styrelseinspiration för föreningsaktiva inom Företagarna. Häng med in i Michaels arbetsvärld en stund och ta del av hans 11 tips på hur du skapar möten i världsklass!

Ditt företag heter Effektiva Metoder i Norden och det hörs ju på namnet, på ett ungefär, vad företagsidén går ut på men berätta gärna vad du gör.

—Jag hjälper individer och grupper på olika företag och organisationer att arbeta smartare med bland annat personlig effektivitet, grupputveckling, effektiva möten samt hållbart ledarskap. Dessutom driver jag ett litet investmentbolag samt har förvärvat ytterligare ett spännande företag från januari.

Hur bra är man generellt sett ute på företagen med att jobba smart och effektivt?

— Det varierar kraftigt och vissa bolag och individer är helt fantastiska medan andra har en lite större utmaning framför sig. När det kommer till effektivitet finns det, oftast, inget rätt eller fel utan massor av varianter som fungerar och jag tycker ytterst det handlar om att skapa en miljö och situation där människor och grupper kan må bra samtidigt som de presterar på topp.

Alphov

Hur lägger du själv upp en vanlig arbetsdag?

— När jag inte föreläser eller kör utbildningar så försöker jag leva som jag lär och delar ofta in arbetsdagen i block. Det vill säga att jag bokar in tid i min kalender för att göra en uppgift. Annars är det oerhört lätt att fastna i ”multitaskingträsket” även om man innerst inne vet att det är oerhört ineffektivt att ”multitaska”. En vanlig kontorsdag ser jag också till att alltid ha ett träningspass inbokat under arbetsdagen då det bara för med sig positiva effekter av att träna.

Vad är det roligaste med att driva eget företag?

— Friheten och möjligheten att styra sin egen vardag.  Att, helt enkelt, kunna styra mitt liv så som jag vill och önskar att ha det.

Vad är det bästa med att vara medlem i Företagarna?

— Möjligheten att träffa andra företagare för att diskutera utmaningar och möjligheter samt vetskapen om att en seriös organisation arbetar för att jag ska kunna får det bättre och enklare som företagare.

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD