podcast news play företagaren I media förmån faq

Företagarna på plats under Sundsvall Business Talk

Vad föder framgång? Det är en fråga som många tycks vilja veta svaret på och under onsdagen på Sundsvall Business Talk fick en nyfiken publik ta del av några av nycklarna till svaret.
Publicerad 4 maj 2022

Vad betyder framgång för dig?

För att ta reda på hur du når framgång behöver du först definera vad framgång innebär för dig. Motsvarar det frihet, att bli omnämnd eller tjäna pengar? Svaren kan tyckas olika beroende på vem man frågar, men för att kunna göra en bedömning om när du nått framgång så behöver du veta vad ordet betyder för just dig.

Just detta, var bland annat på agendan när multientreprenören Jonas Olert och Inredningshusets Annica Axelsson kom för att bemöta temat under dagens Sundsvall Business Talk på House Be. Företagarnas regionchef i Västernorrland, Joakim Sjöstedt, modererade samtalet.

Tre steg fram och ett tillbaka

Mycket spännande information lyftes fram kring Jonas respektive Annicas enskilda entreprenörsresor. De centrala delarna i samtalet var att man inte ska vara rädd för att misslyckas då det är där man kan lära sig som mest. Jonas lyfte upp att precis som i en dans med tre steg framåt och ett steg bakåt, så gäller samma regler inom företagande.

Tre tips från Jonas och Annica

  • Ta hjälp! De finns fantastisk hjälp att få från olika håll, allt från mentorer till banken.

  • Uthållighet. Resan går inte på en dag och fortsätt våga tro på dig själv och din idé.

  • Långsiktig plan. Att ha en affärsplan mer långsiktigt underlättar arbetet med den dagliga verksamheten.

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.