För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Debatt: Ställ företaget mitt i byn

Publicerad 9 sep 2020
Polarbröds betydelse för Älvsbyn och Bredbyn kan inte överskattas. När katastrofen nu slog till och Älvsbyn försvann i lågor kan effekterna inte överskattas. Branden drabbar inte bara Polarbröd direkt utan även en stor mängd underleverantörer. Det visar med all önskvärd tydlighet vilken avgörande betydelse ett enskilt företag kan ha för en bygd

De senaste trettio åren har fyra av fem nya jobb skapats i små och medelstora företag. De jobben kan bli ännu fler, men då måste arbetsgivaravgifterna och inkomstskatterna sänkas. Då blir det billigare att anställa, och att det lönar sig bättre att arbeta. Expertskatten borde sänkas så att dynamiska och kunskapsintensiva företag kan locka till sig de medarbetare de behöver från hela världen. RUT- och ROT-avdragen behöver höjas så att fler får råd att köpa tjänster från proffs istället för att göra sina sysslor själv. Det skriver Günther Mårder, vd Företagarna och Joakim Sjöstedt, regionchef Företagarna Västernorrland i en insändare i Sundsvalls Tidning, läs debattartikeln i sin helhet här.

Fler nyheter från Företagarna