För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Omtag i vindkraftsfrågan

Publicerad 28 aug 2019
I gårdagens Sundsvalls tidning kunde man läsa om att en skrivelse har skickats in till Ånge kommun om att vindkraftstimeouten bör hävas. Bakom skrivelse stod ett antal företagare i kommunen.

Carina Jonasson, ordförande för Företagarna Ånge säger - Vi tar inte ställning till vindkraften i sig, men vi vill hjälpa till när det kommer till den här typen av av tillväxtfrågor, och det är vad det här handlar om.

Egentligen kanske dessa synpunkter kom lite väl sent men det är för att näringslivet, politiker och allmänheten inte har sett vidden av vad vindkraft innebär menar Carina Jonasson.

Det är också först nu som flera företag sett effekterna och att vindkraften faktiskt medfört ökad omsättning för dem. Skrivelsen är riktad för att öppna dören till Nordisk Vindkraft och projektet på Storåsen.

- Vi får se vad politikerna säger, men nu vet vi i alla fall flera av kommunens företagare tycke, slutar Carina Jonasson.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna