För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vill du också engagera dig i din lokalförening?

Publicerad 25 jan 2022
Nu är valberedningarna i våra lokalföreningar i Västerbotten i full gång med sitt arbete - att hitta de allra bäst lämpade kandidaterna till våra lokalstyrelser. Är du kanske en av dessa?
BIld: Shutterstock

Att vara förtroendevald i Företagarna är en viktig uppgift som medför mängder av möjligheter som kan gynna och utveckla företagandet på din ort, ditt företag och även dig själv som företagare.

Företagarna är en stark organisation som består av ca 250 lokalföreningar runt om i landet. Här i Västerbotten finns vi i 16 lokala föreningar och ett regionkontor.

Vårt uppdrag är att erbjuda nätverk, kunskap och praktisk hjälp samt driva utvecklingen för ett bättre företagarklimat så att företagare får rätt förutsättningar att bli framgångsrika. Oavsett hur företagaren definierar framgång.

Det finns många fantastiska, drivna, unga och gamla företagare runt om i vårt län. Valberedarnas uppgift är att sätta samman ett styrelseteam som kan genomföra en bra verksamhet utifrån medlemmarnas önskemål och behov - idag och i framtiden. Styrelsen ska helst också spegla medlemmarna så bra som möjligt.

Vem kan anmäla intresse?

Alla som är intresserade av att engagera sig i sin lokala företagarna-förening är välkomna att anmäla intresse. Ange gärna vad du vill bidra med, vad du är intresserad av att arbeta för och andra relevanta tankar under Övrig information i formuläret.

Måste man ha erfarenhet av styrelsearbete för att anmäla intresse?

Nej. Valberedningen sätter samman ett brett team av olika kompetenser, branscher, åldrar, bakgrund, etc. som har förutsättningar att göra ett bra jobb ihop. Förtroendevalda i Företagarna erbjuds utbildning för att på bästa sätt utvecklas och utföra sina uppdrag.

Hur vill du engagera dig?

Om du är intresserad av att engagera dig, men kanske inte känner dig redo att ta på dig en styrelseroll är du också välkommen att anmäla intresse - uppge då detta under Övrig information i formuläret samt skriv på vilket sätt du skulle vilja engagera dig.

Är det dig vi söker?

Fyll i formuläret här intill. Tipsa gärna också andra personer som du tror kan vara intresserade av att engagera sig i Företagarna. Vi garanterar inte att du kommer att bli kontaktad av en valberedare, men någon form av återkoppling från oss på Företagarna kan du förvänta dig.

För att bli invald i styrelsen behöver personen ha ett medlemskap i Företagarna. Den som inte är det ännu kan få hjälp att teckna medlemskap om det blir aktuellt.

Observera att detta är ett ideellt engagemang och det är upp till den lokala styrelsen och dess ledamöter att forma uppdraget som det passar bäst.

När är sista datum att anmäla intresse?

Det kan variera från ort till ort. Inkomna intresseanmälningar överlämnas till valberedningarna löpande. Om du har funderingar, kontakta regionsamordnare Cecilia Lundberg på cecilia.lundberg@foretagarna.se

 

Fler nyheter från Företagarna