För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Affärerna går bättre men arbetskraften sinar

Publicerad 9 jun 2021
Allt fler företagare vittnar om att det äntligen håller på att vända i sviterna av coronapandemin. Men många har tvingats till uppsägningar och när det nu är dags att nyanställa så blir bristen på rätt arbetskraft uppenbar.

Kollektivtrafik i luften är kommunens vision

Under onsdagens Företagarråd mellan Umeå kommun Näringsliv och Företagarna i Umeå diskuterades även infrastruktur, där både kollektivtrafik och flyget blev stora frågor. Med anledning av en eventuell stängning av Bromma ställdes frågan om hur Umeå ska säkra transportmöjligheterna till södra Sverige.

Vi behöver säkerställa att det går att flyga på för näringslivet avgörande tider. Så som morgon och kväll. Redan nu är det ett nålsöga, säger kommunalråd Hans Lindberg (s).

Hans Lindberg trycker också på vikten av att Umeå bör bli en hubb för elflyg, där vi i framtiden kan vänta oss grön kollektivtrafik i luften mellan olika städer i Västerbotten, men också på andra sidan kvarken.

- Det är inte bara Stockholm som är intressant. Vi vill gärna se elflyg mellan Umeå-Vasa, Umeå-Hemavan och andra kortare resor inom länet, säger han.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna