podcast news play företagaren I media förmån faq

Affärerna går bättre men arbetskraften sinar

Allt fler företagare vittnar om att det äntligen håller på att vända i sviterna av coronapandemin. Men många har tvingats till uppsägningar och när det nu är dags att nyanställa så blir bristen på rätt arbetskraft uppenbar.
Publicerad 9 jun 2021

Kollektivtrafik i luften är kommunens vision

Under onsdagens Företagarråd mellan Umeå kommun Näringsliv och Företagarna i Umeå diskuterades även infrastruktur, där både kollektivtrafik och flyget blev stora frågor. Med anledning av en eventuell stängning av Bromma ställdes frågan om hur Umeå ska säkra transportmöjligheterna till södra Sverige.

Vi behöver säkerställa att det går att flyga på för näringslivet avgörande tider. Så som morgon och kväll. Redan nu är det ett nålsöga, säger kommunalråd Hans Lindberg (s).

Hans Lindberg trycker också på vikten av att Umeå bör bli en hubb för elflyg, där vi i framtiden kan vänta oss grön kollektivtrafik i luften mellan olika städer i Västerbotten, men också på andra sidan kvarken.

- Det är inte bara Stockholm som är intressant. Vi vill gärna se elflyg mellan Umeå-Vasa, Umeå-Hemavan och andra kortare resor inom länet, säger han.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.