headphones newspaper video-player
Från Vänster: Jonas Nordin, regionchef Företagarna Västerbotten; Anders Jonsson, Rototilt; Sara Idenfors, vice ordförande Företagarna Västerbotten och Per Andersson, ordförande Företagarna Västerbotten

Årets Företagare i Västerbotten utsedd!

Den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare i Västerbotten delades ut till Anders Jonsson på Rototilt Group AB i Vindeln.

Med följande motivering lämnades diplom och statyett för Årets Företagare i Västerbotten över till Anders Jonsson, Rototilt:

Årets företagare 2019 är en entreprenör med vinnarinstinkt som driver ett företag med ständig tillväxt. Genom att kombinera produkter i världsklass med mod och affärsmässighet får både den lokala orten och regionen ett mycket starkt varumärke på världsmarknaden. Årets vinnare tar stort ansvar för lokal, regional och nationell utveckling. Med ett modernt ledarskap och innovation driver årets vinnare företaget mot nya höjder.

Under lunchen berättade Anders om företagets historia, hur allting startade och hur det gick till när han klev in i familjeföretaget. Han nämnde även lite kring de utmaningar som finns i att driva ett globalt företag från en liten ort i Västerbotten. 

Anders går nu vidare som finalist till Årets Företagare i Sverige 2019. Finalen går av stapeln under en festlig galakväll i Stockholms stadshus den 11 oktober. 

20190828_120650.jpg

Om Årets Företagare

Årets Företagare delas varje år ut av organisationen Företagarna. Det är en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare och bland tidigare vinnare finns Filip Tysander (Daniel Wellington), Maria Åkerberg (Maria Åkerberg), Ida Backlund (Rapunzel) och Pär Svärdson (Adlibris och Apotea).

Utmärkelsen har en lång historia och har delats ut i över 80 år av Företagarna.  Först utses en vinnare i kommunen, kommunvinnarna samlas sen i en regionsfinal och alla regionala vinnarna går sen vidare till den stora finalen Årets Företagare Sverige . Totalt är det 21 regionfinalister som gör upp om den nationella titeln. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda. 

 

Partners 2020
Utställare 2020