För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Landsbygdsministern mötte företagare i Västerbotten

Publicerad 25 jan 2018
Som en del av sin turné där hela 90 kommuner hittills har besökts landade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht bland annat hos företaget Hotell Forsen i Vindeln. Företaget drivs av Företagarna i Västerbottens ordförande Helena Lundgren, som passade på att komma med några viktiga inspel till ministern.
Helena Lundgren & landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Foto: Regeringskansliet / Maja Brännvall

Förutom att ministern fick lära sig mer om företagen i Vindeln så informerade Företagarnas ordförande i regionen om de utmaningar som många företag i regionen står inför.

Kompetensförsörjning stor utmaning.

På dagordningen stod framförallt frågor som finansiering, moms och kompetensförsörjning.

- Den finns en enorm potential i Västerbottens olika näringar, inte minst i upplevelseindustrin och turismnäringen där vi har många verksamma medlemsföretag. Västerbottens företag dras i likhet med företag över hela Sverige med svårighet att hitta rätt arbetskraft, för länet som helhet är just kompetensförsörjningen det största tillväxthindret, säger Helena Lundgren.

En annan Vindelnföretagare som fick besök var Rotolits VD och ägare Anders Jonsson som påpekade infrastruktursatsningar som en viktig del av en aktiv näringspolitik för Västerbotten. Bland annat lyftes förbättrade pendlingsmöjligheter till och från Umeå som ett viktigt sätt att skapa möjligheter för företagen i Vindeln.

Viktigt att politiker möter företagare

Helena Lundgren är nöjd med besöket från landsbygdsministern, och menar att fler politiker måste engagera sig i företagares villkor och förutsättningar.

- Vindeln är ett gott exempel på vilken betydelse företag och företagande kan ha för en ort. Det samma är sant för hela Västerbotten, därför att det är i de mindre, växande företagen som sysselsättningstillväxten sker i. Det behöver politiken förstå för att kunna komma med rätt lösningar, fortsätter Helena Lundgren.

Även Landsbygsminister Sven-Erik Bucht var nöjd med besöket, och förutom att imponeras av den företagsamma andan i Vindeln passade statsrådet även på att njuta lite av de natusköna vyerna.

 - Det var en väldigt intressant dag i Vindeln. Jag blev imponerande av all företagsamhet, kreativitet och målmedvetenhet som jag möttes av under besöket. Det bådar gott för framtiden. På hotell Forsen fick jag också en utsökt lunch kombinerad med en mycket spännande utsikt över Vindelälvens virvlande fors.

 

Fler nyheter från Företagarna