För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Affärsutvecklingscheckar som stöd för småföretagens exportsatsningar

Publicerad 23 aug 2016
Är du småföretagare och söker nya marknader utomlands?
Exportsatsning

Länets småföretag (företag med mindre än 50 anställda) kan nu åter söka ekonomiskt stöd i form av affärsutvecklingscheckar för sina exportsatsningar. För småföretag som arbetar med miljöteknik kan affärsutvecklingscheckar för exportsatsningar sökas inom Grön tillväxt.

Då syftet med checkarna är (förutom att de ska bidra till ökad konkurrenskraft och lönsamhet hos företagen) att de ska bidra till en hållbar tillväxt, uppmanar vi särskilt småföretag som arbetar med miljöteknik att söka stöd för satsningar på export.

 

  • Stöd kan sökas på belopp mellan 50 000-250 000 kronor. Kostnaderna ska medfinansieras med minst 50 %.
  • Småföretag som söker ska ha mellan 2-49 anställda och minst 3 miljoner kronor i omsättning, samt ordnad ekonomi.
  • Stödet kan användas till köp av tjänster, resekostnader (max 20 % av totala kostnader) och projektanställningar (som påbörjas efter beslut), det vill säga att det ska vara en ny kompetens i företaget.  

 

Vidare information om stödmöjligheter och intresseanmälan finns på Länsstyrelsen Västerbottens hemsida: www.lansstyrelsen.se/vasterbotten

 

Skicka intresseanmälan senast 30 september 2016!

Fler nyheter från Företagarna