För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Anders Aldrin är årets företagare i Forshaga

Publicerad 20 maj 2024
Efter 19 år fick Anders Lackverkstad motta priset som Årets Företagare i Forshaga.

Anders Aldrin överraskades med att uppvaktas av Näringslivet i Forshaga under fredagsmorgonen. Att bli tilldelad ett fint företagarpris var inte vad Anders Aldrin förväntade sig.

– Näringslivet spelade in film på Lackverkstaden tidigare i vår och nu ringde de och sa att några bilder behövde tas om. Så jag stod här på knä och jobbade när de kom in med blommor. Jag blev väldigt rörd, säger Anders Aldrin.

ÅF Forshaga 3.jpeg

Resan till att bli Årets Företagare i Forshaga har inte alltid varit en dans på rosor.

– Vi har haft några rejäla dippar. Men jobben finns och det gäller att behålla kunderna, säger han.

Sedan hans partner Malin kom in för åtta år sedan har det mesta gått uppåt.

– Hon kom in som praktikant och blev kvar. Jag hade aldrig klarat det utan henne, säger Anders.

Under våren har de  fått några nya stora kunder, som BMW i Karlstad och bilmekano i Kil.

– Så nu är det fullt upp. Vi har varit tvungna att anställa två, så nu är vi fem, berättar Anders.

Juryns motvering till företagarpriset får Anders att växa lite extra:

"Anders Aldrin som driver Anders Lackcenter i Forshaga är en företagare som verkligen förtjänar att uppmärksammas. Genom sin passion för hantverket, sin kompetens och sitt engagemang har han inte bara skapat en framgångsrik verksamhet utan har också bidragit till att lyfta näringslivet i Forshaga kommun.
Anders har förmågan att navigera genom utmaningar och ta tillvara på möjligheter inom sin bransch. Hans yrkeskompetens har gjort Anders Lackcenter till en ledande aktör inom området som stärker det lokala företagsklimatet. Engagemanget för att stödja lokala initiativ och samarbeta med andra företag i regionen visar hans vilja att bidra till en blomstrande näringslivsmiljö. Genom att vara en aktiv del av samhället, erbjuda arbetstillfällen och utbildningsmöjligheter för ungdomar är han en viktig samhällsaktör.
Anders exemplifierar det bästa inom entreprenörskap: mod, vision och vilja att göra skillnad. Genom sitt arbete och sitt engagemang har han inte bara nått framgång för sitt företag utan också inspirerat och motiverat andra att följa i hans fotspår. För sina prestationer och betydande bidrag till näringslivet och samhället är Anders Aldrin väl värdig att bli uppmärksammad som Årets Företagare i Forshaga 2024."

ÅF Forshaga 4.jpeg

– Jag är stolt. Och det är väldigt stort att få ringa hem till sin 90-åriga mamma och berätta om att man bkivit Årets Företagare. Jag är uppväxt i företagarfamilj, så hon vet vilket slit det är, säger Anders Aldrin

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna