För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sunne firade Årets Företagare på Selma Spa

Publicerad 18 jun 2024
Byggföretag och underhållning hyllades när Sunne delade ut årets finaste företagarpriser.
Utmärkelsen Årets Företagare i Sunne gick till Peter Mattsson & Fredrik Jonsén på WeBK AB.

Årets Företagare och Årets Unga Företagare  korades under festligheter på terassen på Selma Spa, med utsikt över Fryksdalen. 

Peter Mattsson och Fredrik Jonsén på WeBK AB fick ta emot utmärkelsen Årets Företagare, med motiveringen:

”Årets företagare har visat att man med ödmjukhet och stor kompetens kommer väldigt långt.

Även om visionerna inte är så stora bryter de ny väg och vågar satsa. Med ett ständigt fokus

på vidareutveckling och kvalité befäster företaget sin position i en tuff bransch.

Årets företagare 2024 är Peter Mattsson och Fredrik Jonsén, WeBK AB”

Hur känns det att ni blivit årets företagare i Sunne kommun?

– Det var jättekul, roligt att få så mycket bekräftelse, säger Fredrik Jonsén.

WeBK AB startades som ett bygg- och kakelföretag 2015 och har idag breddat koncernen med flera dotterbolag inom bland annat isoleringskoncept och fastigheter.

Peter och Fredrik hyllas för att de för ett mjukt ledarskap och tar hand om sin personal. De köper med sig fika när de åker ut till byggena och de ser till att alla medarbetarna har alla verktyg och maskiner som kan underlätta arbetsdagen nära till hands. De handlar dessutom enbart hos lokala leverantörer i Sunne, vilket se ser som en självklarhet. De brinner för Sunne och är inte rädda för att hoppa på nya projekt.

Vad har ni för vision för ert företag?

– Vi har aldrig haft något riktigt mål, utan växt när chanser kommit och vi kunnat hoppa på grejer. Finns det möjligheter så hakar vi på dem, och vi är nöjda med den nuvarande storleken på företaget.

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– Vi försöker att återvinna material mellan projekten och se till att inte alltfår mycket hamnar i konteinern. Vi sparar grejer från ett projekt och använder det i ett annat.

Hur känner ni för framtiden?

– Det känns bra. Som att det börjar att vända lite och bli ett mer stabilt läge igen. Även om vi inte känt av svackan så mycket här på en mindre ort.

Titeln Årets Unga Företagare i Sunne gick till Hampus Hedström som med över en halv miljon följare på sina plattformar satt Sunne på kartan. Bolagets vision är att med en varm ton sprida humor och glädje på internet, tv och livescener runt om i landet samtidigt som han erbjuder företag reklamfilmer och annonseringsutrymme. 

Hampus Hedström.jpg

Juryns motiveringär:

”Årets unga företagare startade sitt första företag som 14-åring och idag vet de flesta i Sverige vem han är.

Trots utmaningar under skolåren har han byggt en imponerande karriär och bevisat att det går att lyckas otroligt bra även fast man en period har det lite tyngre.

Han har tagit de beslut han trott på och vågat satsa, han lever sitt entreprenörskap till fullo och är en stor förebild och inspiratör för personer i alla åldrar.

Med stor stolthet över sitt ursprung har han satt Sunne på kartan och nu har det äntligen blivit dags för oss att visa vår tacksamhet och stolthet över dig!

Årets unga företagare 2024 är Hampus Hedström.”

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna