För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Säffles vinnare vill ha en levande landsbygd

Publicerad 10 jun 2024
Samhällsengagemang viktigt när Säffle utsåg Årets Företagare och Årets Unga Företagare.
Jan-Ove, Martin och Stefan Larsson var överraskade och glada åt utmärkelsen.

Bröderna Larsson i Torp blev Årets Företagare i Säffle, med motiveringen:

"Årets företagare i Säffle, Bröderna Larsson i Torp, utmärker sig genom sin företagsamhet och sitt starka engagemang för lokalsamhället. Förutom att sköta sina åtaganden exemplariskt, hittar de alltid tid att hjälpa andra. Deras bidrag till lokalsamhället är omfattande och mångsidigt. De har byggt vindskydd på Hösås, hjälper skidklubben med snöläggning och är engagerade i hembygdsgården. Deras ständiga vilja att ställa upp och hjälpa andra gör dem till välförtjänta mottagare av utmärkelsen ”Årets företagare i Säffle 2024."

– Att få det här priset hade en inte väntat sig i den här branschen. Det var en ren överraskning, säger Jan-Ove Larsson.

Att hjälpa til i lokalsamhället är en självklarhet för honom.

– Vi har ju den maskinella utrustningen, så att göra smågrejer är inte en så stor grej för oss. Och det är roligt att kunna bidra till en Levande landsbygd. Då blir det desutom mer accepterat att vi kör ut dynga så det luktar.

Vad har ni för vision för ert företag?

– Det ska vara starkt och levande. Vi vill ha en positiv anda runtomkring oss vilket hänger ihop med levande landsbygd. Man vill ge så gott intryck som möjligt när man producerar mat åt folk. Vi vill vara ett drivkraftigt företag som klarar av motgångar ibland.

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– Vi ser till att vi har jord som är i bra kondition så att det blir så lite läckage som möjligt i marken. Vi lägger bara ut växtnäring som vi vet att växterna kan ta upp.

Hur känner ni för framtiden?

– Jag känner att vi har en bra framtid i den här näringen. Det är viktigt att värna om lantbruken och landsbygden, som dessutom kommer att ha en stor betydelse i framtiden. Därför är det extra kul att bli uppskattade och ett få sådant här pris. Framtidsvisionen är att vi ska finnas kvar, vara drivkraftiga och fortsätta att producera mat som folk vill ha. Förhoppningsvis med stabil ekonomi, säger Jan-Ove Larsson.

Årets Unga Företagare blev Säffle  VVS Kompaniet MCB Aktiebolag, med Cornelia Erlingsson, Björn Vernersson och Morgan Jansson.

Säffle 2.jpg

Juryns motivering löd:

"Årets unga företagare är VVS Kompaniet MCB Aktiebolag. Företaget har visat på ett framgångsrikt entreprenörskap och utvecklingsförmåga. Med ett brett tjänsteutbud inom både VVS och kyla, erbjuder företaget en mångsidig och stabil verksamhet.  Företagets strategiska utvecklingsarbete har lett till att man, tillsammans med ett annat Säffleföretag, har köpt och planerar att utveckla en ny fastighet. Detta visar på en stark framtidsvision och bidrar till det lokala näringslivet genom möjlig uthyrning till andra företagare.  Företagets engagemang för hållbarhet är tydligt genom samarbetet med värmepumpstillverkare och deras satsningar på klimatsmarta lösningar.  Denna kombination av lokal förankring, breddad verksamhet och hållbarhetstänkande gör VVS Kompaniet till en värdig mottagare av utmärkelsen "Årets unga företagare i Säffle."

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna