För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Gummiverksta´n hyllades i Munkfors

Publicerad 13 jun 2024
Eliaz Persson och företaget Gummiverksta´n Munkfors tog hem priset som Årets Företagare i Munkfors 2024.

Det var under festligheterna på nationaldagen som Munkfors passade på att Kora Årets Företagare i kommunen. Vinnaren blev Eliaz Person och företaget Gummiverksta´n i Munkfors.

Juryns motivering:

”Eliaz tog sitt modiga beslut, att överta ett befintligt företag och bli egen företagare mitt i pandemin 2020-2021. Med stor serviceanda, ödmjukhet och beslutsamhet har han dessutom vidareutvecklat verksamheten och flera kompletterande tjänster tillkommit när nya lokaler intogs i början av året. Han är en god förebild för blivande entreprenörer.”

– Det känns väldigt kul. Jag blev förvånad, säger Eliaz Persson.

Sedan februari har de nya större lokaler, som gjort att de har utrymme till att utföra fler typper av jobb.

– Nu har vi plats att  fixa stenskott i framrutor, göra rekond av fordon och lite bilservice, säger Eliaz.

Vad har du för vision för dit företag?

– Att fortsätta som jag har gjort hittills, försöka att värva mer kunder, få mer arbete, utöka företaget och anställa mer folk längre fram.

Hur tänker du kring hållbarhet?

– Vi har ju större utrymme nu, så att vi kan kan spara och återanvända det som finns. De vi hyr av har dessutom gjort i ordning så att vi lättare kan följa svensk däckåtervinnings lag med bra underlag för däcken, inhängnad och oljeavskillning.

De är två som arbetar inom företaget, och reparation går alltid före nyköp när kunderna kommer in med till exempel en punka.

– Det funkar i åtta falla av tio.

Hur känner ni för framtiden?

– Just i den branschen jag opererar ser jag en bra framtid. Folk behöver få hjälp med sina fordon oavsett om det är elektrifierat eller inte. Däck blir visserligen dyrare och dyrare när oljepriserna går upp, men folk klarar sig ju inte utan däck.

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna