För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De blev Årets Företagare i Grums

Publicerad 2 jul 2024
DT Isoleringsteknik AB belönades för framgång och samhällsengagemang när Årets Företagare utsågs i Grums.

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Grums utsågs och överraskades i slutet av juni med blommor och tårta. 

Tomas Boork & Daniel Lehn med företaget DT Isoleringsteknik AB blev Årets Företagare med motiveringen:

Årets företagare har en imponerande utvecklingsresa från sin start 2015 till att bli en av Värmlands främsta aktörer på marknaden. Med ett stort driv och samhällsengagemang i såväl den lokala bygden som i Värmland gör DT isoleringsteknik till ett företag i framkant”

– Det känns väldigt trevligt att vi blir uppmärksammade, säger Tomas Boork.

Tomas och Daniel hade båda lång erfarenhet inom teknisk isolering när de grundade företaget i januari 2015. De hade fokus på hög kvalitet och snabb och bra service, och nu är de en av Värmlands främsta aktörer på marknaden. DT Isoleringsteknik AB har vuxit varje år sedan starten och gått från två medarbetare till 25 personer på tio år. Utöver teknisk isolering utför de brandtätningar och plåtbeklädnader med detaljer som de tillverkar i sin egen verkstad. 

Vad har ni för vision för ert företag?

– Vi vill ha ett välmående företag där alla anställda trivs och vi känns som en familj.

Några planer på att fortsätta att växa finns inte.

– Vi vill sarare plana ut och försöka att få det här att rulla på så bra som möjligt. 25 anställda känns som en lagom storlek.

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– Vi arbetar mycket med arbetsmiljön med hjälp av vårt skyddsombud. Säkerheten på byggena är en väldigt viktig grej, att alla ska koma hem från jobbet. Det är lite si och så på byggarbetsplatserna och det är inte alla byggherrar som lyssnar när man kommer med anmärkningar.

Att källsortera är en självklar del av verksamheten.

– Och vi slänger ingenting i onödan. Vi har ett lager dit vi tar grejer som vi kan använda igen, något vi försöker med så gott det går. Vi  fördelar också jobben efter var personalen bor, så att de inte behöver åka bil i onödan.

Hur känner ni för framtiden?

–Det ser hyfsat ut, även om byggbranschen just nu är nere i en svacka. Vi ser inte så långt framåt utan får förfrågan när projekten dragit igång. Det är en utmaning, då det är svårt att veta hur mycket folk som kommer att behövas. Det finns fortfarande jobb i Karlstad, men dety tävlas mer om projekten nu än tidigare. När vi startade tills för ett par år sedan var det rena vilda western. Det var högkonjunktur och byggdes jättemycket. Nu har det bromsat in. Men ekonomin är på väg att vända nu. Branschen vänder dock inte på en femöring, säger Tomas Boork.

Årets Unga Företagare i Grums blev Nils Nyström med företaget Nyströms Entreprenad i Grums AB.

Grums 1 2024-06-24 at 08.29.22.jpeg

Juryns motivering var:

”Årets unga Företagare har under många år strävsamt byggt upp, utvecklat och investerat i sitt företag och är idag ett välmående företag med god ekonomi. En entreprenör som är noggrann, lyhörd och har hög serviceanda.”

WhatsApp Image 2024-06-24 at 08.29.23.jpeg

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna