För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Däckservice hyllas i Forshaga

Publicerad 10 jun 2024
Ludvig Engström och Mattias Lund Rådberg blev Årets Unga Företagare i Forshaga, med företaget L.M Group.
Mattias Rådberg och Ludvig Engström hyllas av Selma Hodzic och Linda-Marie Fors på Forshaga kommun.

Juryns motivering löd:

"Ludvig Engström och Mattias Lund Rådberg har gjort en imponerande resa med sitt företag L.M Group. Sedan företaget startade i januari 2022 har de utvecklat arbetsplatsen med har flera anställda medarbetare. Deras affärsmodell är mångsidig och innovativ, med två tydliga verksamhetsområden: däckservice och bemanning.

L.M Group erbjuder däckservice, inklusive däckskifte, däckhotell och försäljning av däck. Denna tjänst hjälper både privatpersoner och företag att säkerställa sina fordons underhåll och säkerhet.

På bemanningssidan hjälper L.M Group företag att hitta och rekrytera specialkompetens för projekt av varierande storlek, särskilt inom svets, montage och sanering. Deras förmåga att matcha rätt kompetens med rätt projekt har inte bara hjälpt deras kunder att lyckas, utan har också stärkt företagets rykte och marknadsposition.

Ludvig och Mattias har visat stor förmåga att identifiera och tillgodose marknadens behov, och genom sitt engagerade ledarskap har de byggt en stabil grund för fortsatt tillväxt. Deras arbete bidrar till den lokala ekonomin och arbetsmarknaden, och deras företag är en förebild för andra unga entreprenörer.

För deras innovativa tillvägagångssätt, starka tillväxt och positiva påverkan på samhället, är Ludvig Engström och Mattias Lund Rådberg välförtjänta mottagare av utmärkelsen Årets Unga Företagare i Forshaga."

WhatsApp Image 2024-06-05 at 14.38.35 (1).jpeg

Jacob Persson, Ludvig Engström och Mattias Lund Rådberg visar stolt upp utmärkelsen.

At bli Åreta Unga Företagare i Forshaga var ingenting som Ludvig Engström och Mattias Lund Rådberg räknat med.

– Vi blev jätteförvånade. Det känns jättekul att det blev vi, säger Ludvig Engström

Vad har ni för vision för ert företag?

– Vi vill skapa arbetsmöjligheter för andra och samtidigt driva upp oss. Vi skapar jobbmöjligheter till mycket folk, säger Ludvig.

Företager har två ben att stå på. Dels jobbar de med däckservice. De byter och säljer däck och lagar punkteringar. 

–Jag har hållit på med däck sedan jag var aldreles för ung, skrattar Ludvig.

De jobbar fyra personer som mest i verkstaden och säljer däck online. Men den största delen av företaget är bemanning inom industin.

– I sommar kommer de som mest att vara elva personer. De yngre som kommer in går parallellt med en arbetare med mer erfarenhet.

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– Personalen ska trivas och ha det bra, för annars är det inte hållbart, säger Ludvig.

Hur känner ni för framtiden?

– Vi vill bara bli större och starkare. Det var så vi tänkte när vi döpte oss till Group, vi siktar högt. Och det ser ljust ut. Folk behövs alltid på industrierna, säger Ludvig.

WhatsApp Image 2024-06-05 at 14.38.37 (1).jpeg

Priset delades ut av Regionsamordnare Ulrika Rönström tillsammans med Forshaga kommun, Selma Hodzic och Linda-Marie Fors.

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna